Wall Street: Καλύτερος μήνας του έτους ο Οκτώβριος - Κλείσιμο σε επίπεδο ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Καλύτερος μήνας του έτους ο Οκτώβριος - Κλείσιμο σε επίπεδο ρεκόρ
S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους, από τον Νοέμβριο του 2020.  

Τελευταία ενημέρωση: 11:40 μ.μ.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε ακόμα ένα ρεκόρ με το κλείσιμο της συνεδρίασης την Παρασκευή, καθώς η Wall Street αψήφησε τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών.

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Big Tech, ο Οκτώβριος είχε την καλύτερη επίδοση σε μηνιαίο επίπεδο φέτος, μέχρι στιγμής και είναι «ο καλύτερος μήνας της χρονιάς».

Σχεδόν οι μισές εταιρείες στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία έσοδα και περισσότερες από το 80% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Οι εταιρείες στον S&P 500 εκτιμάται πως θα σημειώσουν αύξηση κερδών κατά 38,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Στο ταμπλό, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,19% κλείνοντας στις 4.605,38 μονάδες. Ο Dow Jones πρόσθεσε 0,25% φτάνοντας τις 35.819,56 μονάδες. Ο Nasdaq είχε άνοδική πορεία κατά 0,33% στις 15.498,39 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδο ρεκόρ, με τέσσερεις συνεχόμενες εβδομάδας κερδοφορίας, με τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν τον καλύτερο μήνα τους, από τον Νοέμβριο του 2020. Μάλιστα, ο Nasdaq κέρδισε πάνω από 7% τον Οκτώβριο και ο S&P 500 είχε άνοδο κατά 6,9%. Ο Dow σημείωσε κέρδη 5,8% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021.

Μάκρο

Μικρή άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ενώ ο δείκτης δαπανών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) που καταρτίζει η Fed και χρησιμοποιείται ως μέτρηση για τον δομικό πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 4,4%.

Αύξηση που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών κατέγραψε ο πρόδρομος δείκτης που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στην στην κρίσιμη -οικονομικά- μεγαλούπολη των ΗΠΑ του Σικάγο.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οριακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Exxon Mobil για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός ενεργειακός όμιλος.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 79,79 δισ. δολάρια από 46,2 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 71,13 δισ. δολάρια.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Chevron για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider