Ξένα Χρηματιστήρια
28-10-2021 | 23:10

Νέα ιστορικά υψηλά για τον Nasdaq με «καύσιμα» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για τον Nasdaq με «καύσιμα» από τα εταιρικά αποτελέσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων έδωσαν ώθηση στους αγοραστές, φέροντας τον Nasdaq σε ακόμα ένα ιστορικό υψηλό για το 2021.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,39% στις 15.448 μονάδες, με την μετοχή του Facebook να ενισχύεται άνω του 3%, στον απόηχο της ανακοίνωσης μετονομασίας της εταιρείας σε Meta.

Κέρδη και για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 35.730 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,68%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.596 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,98%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 3,8% σημείωσε ο τίτλος της Tesla, ενώ από κοντά ακολούθησαν και οι μετοχές των Apple και Amazon με άνοδο 1,6% και 2,5% αντίστοιχα, με την Amazon ωστόσο να χάνει γρήγορα τα κέρδη που σημείωσε μέσα στην ημέρα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο με την λήξη της συνεδρίασης.

Τέλος, «άλμα» 8,7% σημείωσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, η οποία έσπασε τα κοντέρ στο τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας κέρδη πάνω από τα 35 δισ. δολάρια, υπερκαλύπτοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μάκρο

O ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 2% στο γ' τρίμηνο, από 6,7% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της WSJ είχαν προβλέψει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδύνει στο 2,8%. Ο ρυθμός του γ' τριμήνου ήταν ο χαμηλότερος από την ύφεση του 2020.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6% στο γ΄ τρίμηνο, την στιγμή που στο β' τρίμηνο είχαν εκτοξευθεί κατά 12%.

Τέλος, στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς την προηγούμενο εβδομάδα 281.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 290.000 νέες αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.