Wall Street: Σε τροχιά νέου ρεκόρ ο Nasdaq με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε τροχιά νέου ρεκόρ ο Nasdaq με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα
Η επενδυτική αισιοδοξία λόγω των επιδόσεων των σημαντικότερων εισηγμένων αποτυπώνεται στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Τελευταία ενημέρωση 19.55

Κέρδη σημειώνουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η επενδυτική αισιοδοξία λόγω των επιδόσεων των σημαντικότερων εισηγμένων αποτυπώνεται στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 35.635 μονάδες, ενώ κέρδη 0,61% σημειώνει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώνεται στις 4.579 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο στις 15.397 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 1,06%, καταγράφοντας νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παραμένει επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας, οι οποίες σε ποσοστό 80% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως εντός του Οκτωβρίου, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 5,6%, ενώ μικρότερα αλλά αξιοσημείωτη άνοδο καταγράφουν και οι Dow Jones και Nasdaq, με κέρδη 4,9% και 5,5% αντίστοιχα.

Μάκρο

O ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 2% στο γ' τρίμηνο, από 6,7% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της WSJ είχαν προβλέψει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδύνει στο 2,8%. Ο ρυθμός του γ' τριμήνου ήταν ο χαμηλότερος από την ύφεση του 2020.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6% στο γ΄ τρίμηνο, την στιγμή που στο β' τρίμηνο είχαν εκτοξευθεί κατά 12%.

Τέλος, στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς την προηγούμενο εβδομάδα 281.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 290.000 νέες αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider