Αγορές | Commodities
04-10-2021 | 12:23

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου

Newsroom
Μοιράσου το
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πιθανόν να εμμείνουν στην υφιστάμενη συμφωνία τους να προσθέσουν 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην αγορά τον Νοέμβριο, δήλωσαν σήμερα τρεις πηγές από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, εν μέσω πίεσης από τους καταναλωτές για μεγαλύτερη προσφορά αργού.

Υπουργοί από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), τη Ρωσία και άλλες χώρες, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, αναμένεται να συνεδριάσουν διαδικτυακά στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Το πετρέλαιο Brent, που έχει ενισχυθεί κατά 50% φέτος, σημείωσε άλμα πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο μήνα και σήμερα κινείτο γύρω στα 79 δολάρια, λόγω των προβλημάτων στην προμήθεια και λόγω της αύξησης της ζήτησης καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία της COVID-19.

Ο οργανισμός συμφώνησε τον Ιούλιο να ενισχύει την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα έως τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2022 για να αντισταθμιστούν σταδιακά οι υφιστάμενες μειώσεις των 5,8 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

«Το πιο λογικό είναι να προστεθούν 400.000 βαρέλια την ημέρα, όχι παραπάνω», δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters, σε ερώτηση για το τι αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί. Άλλη πηγή δήλωσε ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, αφήνοντας, ωστόσο, περιθώριο για πιθανή αύξηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.