Πετρέλαιο: Κέρδη στην ημέρα και στην εβδομάδα λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη στην ημέρα και στην εβδομάδα λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ
Υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ανεβάζοντας τα κέρδη της εβδομάδας, καθώς οι traders ζυγίζουν τα πιθανά αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης απόφασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τα επίπεδα παραγωγής αργού τη Δευτέρα.

Υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ανεβάζοντας τα κέρδη της εβδομάδας, καθώς οι traders ζυγίζουν τα πιθανά αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης απόφασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τα επίπεδα παραγωγής αργού τη Δευτέρα.

Η ομάδα των παραγωγών πετρελαίου, γνωστή ως OPEC+, συνεδριάζει τη Δευτέρα, «και οι ποσωστώσεις της παραγωγής θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν προς τα πάνω εν μέσω ενδείξειων και ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση», δήλωσε ο Marshall Steeves, αναλυτής αγοράς ενέργειας της IHS Markit.

Την Πέμπτη, το Reuters μετέδωσε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας (ΟΠΕΚ+) εξετάζουν πρόσθετες αυξήσεις στην παραγωγή, «πέραν της εν ισχύι συμφωνίας για την αύξηση της παραγωγήξς κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα», καθώς οι τιμές του αργού κινούνται κοντά σε υψηλά τριετίας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 85 σεντς ή κατά 1,1% στα 75,88 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης -στο υψηλότερο κλείσιμο για το συμβόλαιο ενός μήνα από τον Οκτώβριο του 2018. Το brent πρόσθεσε 97 σεντς ή 1,2% στα 79,28 δολ το βαρέλι στο ICE Futures. Για την εβδομάδα, το WTI έκλεισε στο +2,6% και το brent στο +2,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider