Θετικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές στο μέσο της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές στο μέσο της εβδομάδας
Στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης τα μεγαλύτερα κέρδη, μετά από τις σημαντικές απώλειες της Τρίτης.

Με ανοδικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας μετά από τις ισχυρές απώλειες της Τρίτης που προκλήθηκαν από την πτώση των τεχνολογικών μετοχών.

Βασικό θέμα στην προσοχή των επενδυτών είναι οι ανατιμήσεις σε σειρά αγαθών, όπως η αύξηση στις τιμές της ενέργειας, που προκαλεί σειρά προβλημάτων στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τις συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,59% στις 455.03 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έγραψε άνοδο 0,57% στις 4.082 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,15% στις 7.109 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,73% στις 15.360 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,84% στις 6.560 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο συγκέντρωσε άνοδο 0,61% στις 25.730 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 1,24% στις 8.878 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε μια «μάχη» δημοπρασίας, ύψους 9,5 δισ. δολαρίων, θα κριθεί η εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η δημοπρασία για την Morrisons θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και θα κριθεί μεταξύ δύο υποψηφίων επενδυτών, το Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) και της Fortress Investment, ανακοίνωσε η βρετανική αρχή.

Σε συζητήσεις με την Boeing βρίσκεται η Air France-KLM για μία «τεράστια» παραγγελία αεροσκαφών «στενού κορμού» σύμφωνα με το Bloomberg.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον 80 αεροσκάφη, με την επιλογή προσθήκης ακόμα 60-80 αεροσκαφών, ενώ η αγορά μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από έναν προμηθευτή.

Μάκρο

Νωρίτερα η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 117,8 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, έναντι 117,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στις 117 μονάδες.

Η Ιταλία προβλέπει πλέον οικονομική ανάπτυξη 6% φέτος μετά από ύφεση ρεκόρ της τάξεως του 8,9% το 2020 όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές την Τρίτη, ενώ ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι στο 9,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Επανατοποθετήσεις από τους επενδυτές μετά το μίνι sell off

gazzetta
gazzetta reader insider insider