Απώλειες στην Wall Street εν μέσω έντονης μεταβλητότητας στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street εν μέσω έντονης μεταβλητότητας στην αγορά
wall street
Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την μεταβλητότητα να κάνει εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην αμερικανική αγορά.

Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την μεταβλητότητα να κάνει εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην αμερικανική αγορά, καθώς η ταυτόχρονη λήξη τεσσάρων παράγωγων συμβολαίων (το λεγόμενο quadruple witching) φέρνει αστάθεια και έντονες διακυμάνσεις.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 120 μονάδες ή 0,35% στις 34.629 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 4.445 μονάδες, με πτώση 0,62%.

Απώλειες της τάξης του 0,62% καταγράφει, τέλος, και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 15.084 μονάδες.

Ο δείκτης VIX που μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά σημειώνει «άλμα» άνω του 6,5% και βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα των 20 μονάδων.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 1% σημειώνει ο τίτλος της Facebook με τις μετοχές των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών να διαπραγματεύονται με αρνητικά πρόσημα, ενώ στον αντίποδα κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιρειών αλλά και των ταξιδιωτικών κολοσσών. Έτσι, American Airlines, United Airlines, Delta και Carnival Corp. ενισχύονται άνω του 1%, ενώ κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της Norwegian Cruise Line.

Σε μηναία κλίμακα, ο Dow Jones μέχρι στιγμής υποχωρεί κατά 1,7%, ο S&P 500 κατά 1,1%, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,6%.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει μουδιασμένο καθώς οι νέες εξάρσεις της πανδημίας σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας στους επενδυτές.

Ωστόσο, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες καθησύχασαν εν πολλοίς τους επενδυτές, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον χρόνο που θα επιλέξει η Fed να ξεκινήσει την απόσυρση της νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του πληθωρισμού με μικρότερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν δημιούργησε αισιοδοξία πως η Fed θα καθυστερήσει κι άλλο την εφαρμογή του λεγόμενου tapering, ενώ η απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο επανάφερε τα χαμόγελα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider