Χρηματιστήριο
09-09-2021 | 10:04

Eurobank Equities: Ισχυρό β' τρίμηνο από τον ΟΠΑΠ - Θετική έκπληξη το προμέρισμα

Newsroom
Μοιράσου το
Eurobank Equities: Ισχυρό β' τρίμηνο από τον ΟΠΑΠ - Θετική έκπληξη το προμέρισμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δυναμική επέδειξε ο ΟΠΑΠ στο β' τρίμηνο, με τα αποτελέσματά του να ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities. 

Η χρηματιστηριακή θέτει σύσταση buy για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 13,80 ευρώ, ενώ αναφέρει ως θετική έκπληξη το προμέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, που θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σήμα των προθέσεων της διοίκησης για επιτάχυνση της μερισματικής πολιτικής στο δρόμο της κανονικότητας.

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τα καθαρά έσοδα προ φορών (GGR), εξαιρουμένων των εσόδων της Stoiximan, διαμορφώθηκαν περίπου 21% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα, στα 305 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 70% σε ετήσια βάση, ενώ τα συγκρίσιμα ενοποιημένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα αντίστοιχα επίπεδα του β΄ τριμήνου του 2019, στα 88 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, τα EBITDA ενισχύθηκαν από τα έσοδα που σχετίζονται με την προπληρωμή του τέλους τυχερών παιχνιδιών για την επόμενη δεκαετία και διαμορφώθηκαν στα 144 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις της της χρηματιστηριακής. Αυτό οδήγησε σε σημαντική βελτίωση της τελική γραμμής των αποτελεσμάτων, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνοντας στα 71,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15 εκατ. ευρώ το β΄τρίμηνο του 2020 και 35 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή το β’ τρίμηνο είναι ενδεικτική της υψηλής ικανότητας παραγωγής ταμειακών ροών που παρέχει το επιχειρηματικό μοντέλο του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.