Wall Street: Κέρδη για την ημέρα αλλά απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για την ημέρα αλλά απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο
wall street
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν πτωτικά.

Σε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή, όμως δεν ήταν κερδοφόροι σε εβδομαδιαίο επίπεδο, με τους επενδυτές να ανησυχούν πως η Federal Reserve θα βάλει τέλος στα μέτρα ενίσχυσης που έθεσε σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Οι επενδυτές εστιάζουν ήδη στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Ουϊόμινγκ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένοντας νέα στοιχεία για τα επόμενα βήματα της Fed επί της πολιτικής των επιτοκίων και του χρόνου διατήρησης των υποστηρικτικών μέτρων στην οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής του παραρτήματος της Fed στο Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η τράπεζα ενδέχεται να επανακαθορίσει την πολιτική της για τη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού.

Εξάλλου, παραμένει σε υψηλά επίπεδα η ανησυχία για το νέο κύμα εξάπλωσης της νόσου, καθώς τα καινούργια κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jones κέρδισε 0,7%, στις 35.120,08 μονάδες. Ο S&P 500 πρόσθεσε 0,8% κλείνοντας στις 4.441,67 μονάδες. Σε θετικό επίεπδο και ο Nasdaq ο οποίος κατέγραψε άνοδο κατά 1,2% κλείνοντας στις 14.714,66 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν πτωτικά, καθώς ο DJ έχασε 1,1%, ο S&P 500 είχε πτώση -0,6% και ο Nasdaq έπεσε κατά -0.7%.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κινήθηκαν σε «πράσινα» επίπεδα την Παρασκευή, στηρίζοντας την αγορά. Η Microsoft, η Cisco και η Salesforce ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της ημέρας στον DJ, καθώς οι επενδυτές «έσπευσαν» να αγοράσουν μετοχές Tech, υπό τον φόβο μίας καθυστέρησης στην οικονομική ανάκαμψη.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Συντριπτικά ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Foot Locker για το β' τρίμηνο του 2021, με τη διοίκηση του κολοσσού αθλητικών ειδών να αναμένει ενίσχυση της κερδοφορίας της για το δεύτερο μισό του έτους.

Ανάχωμα στη συμφωνία εξαγοράς 40 δισ. δολαρίων της βρετανικής εταιρίας σχεδιασμού μικροτσίπ ARM από το αμερικανικό όμιλο της Nvidia θέτει η αρχή Ανταγωνισμού κα Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider