Binance: Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto απαγορεύτηκε στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto απαγορεύτηκε στη Βρετανία
Από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία θα πρέπει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδική ειδοποίηση ενημερώνοντας για την σχετική απαγόρευση.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance απαγορεύτηκε να λειτουργεί στη Βρετανία σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση από τις αρμόδιες αρχές, στα πλαίσια της «καταστολής» της αγοράς των crypto που έχει ξεκινήσει διεθνώς.

Η Βρετανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή το Σάββατο ανακοίνωσε για την θυγατρική της Binance στην χώρα, Binance Markets Limited, πως δεν επιτρέπεται να έχει καμία δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία θα πρέπει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδική ειδοποίηση ενημερώνοντας για την σχετική απαγόρευση.

Η Binance, που είναι και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών, επρόκειτο να κυκλοφορήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα στην Βρετανία. Ωστόσο, ήταν και μία από τις εταιρείες crypto οι οποίες απέσυραν το αίτημα εγγραφής στα μητρώα επιχειρήσεων της χώρας, επειδή δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις των αρχών σχετικά με το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής είπε πως η απαγόρευση έχει περιορισμένο πεδίο. Αν και για την BLM απαγορεύτηκε να πουλά τις υπηρεσίες της στη Βρετανία, άλλες μη εγγεγραμμένες εταιρείες μπορούν ακόμη να συναλλάσσονται με Βρετανούς πολίτες. Αυτό σημαίνει πως η Binance μπορεί ακόμα να πουλήσει crypto σε Βρετανούς από το site της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο CNBC πως η απόφαση δεν έχει καμία άμεση επίδραση στις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Binance.com κι πως η σχέση της με τους πελάτες δεν έχει αλλάξει.
Υπενθυμίζεται, πως οι ιαπωνικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προειδοποιήσει για το γεγονός ότι η Binance λειτουργεί στη χώρα χωρίς να έχει άδεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες από την θεσμική αποδοχή των crypto

Bitcoin: Καλά κρατά η άμυνα στα 30.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider