Απώλειες στη Wall Street - Οι επενδυτές δεν «ακούν» τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street - Οι επενδυτές δεν «ακούν» τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ
Τριψήφια πτώση για Dow Jones και Nasdaq, εν αναμονή των αυριανών δεδομένων από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν την προτελευταία μέρα συνεδριάσεων οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, παρά τα στοιχεία για σταθερή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη.

Η Wall Street φαίνεται πως συνεχίζει να προβληματίζεται από τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, γεγονός που φαίνεται και από τα περιορισμένα ημερήσια κέρδη που σημειώνουν οι 3 βασικοί δείκτες της από την αρχή της εβδομάδας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις ανακοινώσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή, με τα δεδομένα να θεωρούνται ως καλός «μετρητής» για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Στην εικόνα των ταμπλό, ο Dow Jones υποχωρεί 0,54% ή 188,34 μονάδες στις 34.412 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,65% ή 28,12 μονάδες στις 4.179 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,87% ή 121,28 μονάδες στις 13.634 μονάδες.

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα οι προσλήψεις εργαζομένων στις ΗΠΑ έφτασαν κοντά στο 1 εκατ. για τον Μάιο, ενώ θετικά μηνύματα ήρθαν και από το «μέτωπο» των επιδομάτων ανεργίας, με τις νέες αιτήσεις να υποχωρούν κάτω από τις 400.000 σε εβδομαδιαίο επίπεδο, για πρώτη φορά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το αρνητικό κλίμα στη Wall Street δεν «γύρισε» ούτε μετά από τις ανακοινώσεις της Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάιο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, μεγάλη προσοχή συνεχίζει να συγκεντρώνει η ΄AMC, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε πως προχωρά στην πώληση επιπλέον 11 εκατ. μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα στοιχεία της Markit

gazzetta
gazzetta reader insider insider