«Χτίζουν» μεγαλύτερα κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χτίζουν» μεγαλύτερα κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σημαντική άνοδος για την πλειονότητα των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών, «πατώντας» πάνω στα οικονομικά στοιχεία.

Με σημαντική άνοδο κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται με έντονη διάθεση για τοποθετήσεις στα ταμπλό μετά από τη χθεσινή αργία στη Wall Street και στην αγορά του Λονδίνου.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα οικονομικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ φαίνεται πως υποχωρούν οι ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις που «ταλαιπωρούν» τα παγκόσμια χρηματιστήρια τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,07% στις 451/55 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ανεβαίνει 1,21% στις 4.088 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,09% στις 7.099 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 1,44% στις 15.640 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC γράφει άνοδο 0,82% στις 6.499 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,23% στις 24.479 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,51% στις 9.196 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2% για τον Μάιο από 1,6% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 1,9%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις χώρες του ευρώ αυξήθηκε στο 0,9% για τον Μάιο από 0,7% τον Απρίλιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξάλλου, η ανεργία στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 8% έναντι 8,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία του μεταποιητικού PMI για τον Μάιο από την IHS Markit, μαζί με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την εργασία στην ΕΕ.

Ένας καταιγισμός από νέες παραγγελίες βοήθησαν στην άνοδο ρεκόρ στη βρετανική βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο, καθώς η οικονομία επανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο PMI (Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών - Purchasing Managers’ Index) της IHS Markit/CIPS για τη Βρετανία έδειξαν άνοδο 65,6 μονάδες το Μάιο, από 60,9 τον Απρίλιο. Και παρότι βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που προέβλεπαν 66,1 μονάδες, παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1992.

Στα εταιρικά νέα, οι επενδυτές της Atlantia υποστήριξαν με 11 δισ. ευρώ την πώληση του ιταλικού κατασκευαστικού μεριδίου του group στην κρατική τράπεζα CDP και τις Blackstone, Macquarie.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider