Θα φτάσει τα 50 δολάρια το ασήμι; 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα φτάσει τα 50 δολάρια το ασήμι; 
Ιστορικά, η υψηλότερη τιμή του ασημιού καταγράφηκε τοι 1980 στα 48,70 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet

Πολλά εμπορεύματα έχουν καταγράψει άνοδο τιμών σε επίπεδα ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς, όμως το ασήμι δεν έχει καταφέρει να σημειώσει άνοδο τόσο υψηλού επιπέδου, με τις τιμές του να βρίσκονται μεν υψηλότερα από αυτές του χρυσού, όμως μένουν σημαντικά «πίσω» από το ράλι του χαλκού.

Το ασήμι μπορεί να συναλλάσσεται «περισσότερο ως ένα εμπορικό προϊόν και λιγότερο ως ένα βιομηχανικό εμπόρευμα», μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Michael Cuggino, πρόεδρο της Permanent Portfolio Family of Funds. Αυτό δεν προκαλεί σημαντική έκπληξη «αν υπολογίσει κανείς τα κέρδη που είχε το 2020» προσθέτει, καθώς τα futures είχαν άνοδο κατά 47% in 2020. Ενώ η τιμή έφτασε κοντά στα 30 δολάρια την ουγγιά το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον CEO του Noble Gold, Collin Plume, η τιμή του είναι πιθανό να φτάσει τα 50 δολάρια μέσα στο έτος, όμως αυτό θα «εξαρτηθεί» από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την απόφαση να προωθήσει το πρόγραμμα για την ανανεώσιμη ενέργεια στη χώρα. Αν το πρόγραμμα εγκριθεί θα δώσει σημαντική ώθηση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο χάρη στην καλή αγωγιμότητα ενέργειας είναι «το πιο πολύτιμο υλικό» τονίζει ο Collin Plume.

Ιστορικά, η υψηλότερη τιμή του ασημιού καταγράφηκε τοι 1980 στα 48,70 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασήμι: Η τιμή έχει εκτοξευτεί πάνω από 70% σε ένα έτος -Και οι ειδικοί λένε ότι δεν θα σταματήσει εδώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider