«Κράτησαν» τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές - Άνοδος 1,27% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κράτησαν» τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές - Άνοδος 1,27% για τον Stoxx 600
Τα σημερινά κέρδη των κρυπτονομισμάτων επανέφεραν τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν άνοδο κοντά ή πάνω από το 1% κατά τη κλείσιμο των αγορών.

Τα σημερινά κέρδη των κρυπτονομισμάτων επανέφεραν τη διάθεση για τοποθετήσεις στις αγορές, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που «έδειξε» προς σταδιακά χαλάρωση των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,27% στις 441,90 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE κέρδισε 1,00% στις 7.019 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,70% στις 15.21370 μονάδες. Ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 1,29% στις 6.343 μονάδες, ενώ και ο MIB στο Μιλάνο κινήθηκε προς τα πάνω κατά 0,88% στις 24.702 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο δείκτης σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 5,2% από 3,7% τον Απρίλιο του 2020. ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 5,1%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης έφτασε στο 0,8% από 0,9% τον Μάρτιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ανά κλάδο, τα ενδιάμεσα αγαθά ενισχύθηκαν κατά 8,2% ετησίως σηματοδοτώντας την πιο υψηλή άνοδο τιμών από τον Φεβρουάριο του 2011. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 10,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένος ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο

Γερμανία: «Άλμα» των εξαγωγών σε τρίτες χώρες και ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider