Profit taking στο Χρηματιστήριο - Συνέχισε υψηλά η Τρ. Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Profit taking στο Χρηματιστήριο - Συνέχισε υψηλά η Τρ. Πειραιώς
Χρηματιστήριο
Απαραίτητη διόρθωση στο Χρηματιστήριο, πριν βάλει «πλώρη» για υψηλότερα.

Μετά την εντυπωσιακή άνοδο που έχει καταγράψει το Χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν διορθωτικές κινήσεις και κατοχύρωση κερδών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να συνεχίσει η εγχώρια αγορά προς υψηλότερα επίπεδα.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 1,06% στις 903,44 μονάδες με τον τζίρο στα 122,30 εκατ. ευρώ λόγω και των πακέτων της ElvalHalcor για το 6,66%. Στα ίδια επίπεδα, έκλεισε και ο FTSE 25 με πτώση 1,12% στις 2.190 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης «έσπασε» σε δύο επίπεδα κλείνοντας με απώλειες 2,05% στις 594,02 μονάδες.

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη διαφοροποίηση της Τρ. Πειραιώς που έκλεισε με άνοδο 4,41% στα 2,70 ευρώ. Αντίθετη πορεία για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, με την Εθνική Τράπεζα στο -2,71%, την Alpha Bank στο -2,3% και την Eurobank στο -1,47%.

«Δια χειρός» FTSE η μετοχή της Τρ. Πειραιώς συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις», χαράζοντας μια αυτόνομη πορεία στην εγχώρια αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μετά το reverse split όπου προέκυψαν 50.367.223 μετοχές στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η μετοχή έχει αναρριχηθεί στα 2,73 ευρώ φτάνοντας και το υψηλό των 3,30 ευρώ, με κέρδη 19,35% στην εβδομάδα, ενώ καταγράφεται και υψηλή μεταβλητότητα. Σύμφωνα με στελέχη της εγχώριας αγοράς, το «μπάσιμο» στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς οφείλεται σε εισροές και κινήσεις από χαρτοφυλάκια λόγω του FTSE Global Small Cap.

Απώλειες για τη μετοχή της ElvalHalcor λόγω και του placement από τον όμιο Viohalco για το 6,66% της εισηγμένης. Έτσι η μετοχή έκλεισε στο -6,88% στα 2,16 ευρώ. Τα πακέτα «άλλαξαν χέρια» στην τιμή των 2 ευρώ.

Τα πακέτα συνολικά έφτασαν τα 55,02 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πού οφείλονται οι κινήσεις στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς - Διορθώνει η FTSE

Τι σημαίνει το placement της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

gazzetta
gazzetta reader insider insider