Πέρασαν τα «πακέτα» της ElvalHalcor στα 2 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέρασαν τα «πακέτα» της ElvalHalcor στα 2 ευρώ
Τα «πακέτα» που άλλαξαν χέρια δόθηκαν με discount στα 2 ανά μετοχή, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται στα 2,18 ευρώ.

Από τις 15:00 μέχρι τις 15:28 πέρασαν τα «πακέτα» της ElvalHalcor μετά το placement που ανακοίνωσε ο όμιλος Viohalco για το 6,66% της εισηγμένης.

Τα «πακέτα» που άλλαξαν χέρια δόθηκαν με discount στα 2 ανά μετοχή, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται στα 2,18 ευρώ.

Όπως είχε μόλις προ μηνός αναδείξει το insider.gr, ο όμιλος Στασινόπουλου σχεδίαζε τη διεύρυνση της διασποράς στο μετοχολόγιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με τη μητρική να ελέγχει άνω του 91% στην θυγατρική. Με το «άνοιγμα του βιβλίου προσφορών», το οποίο ενδέχεται να… «κλείσει» και άμεσα, ο όμιλος βελτιώνει το προφίλ των επενδυτών στο μετοχολόγιό του, προσελκύοντας νέα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ αυτών και διεθνή funds που εσχάτως έδειχναν πρόθεση να εισέλθουν μετοχικά στο γκρουπ.

Επιπρόσθετα, μέσω της διεύρυνσης του free float θα βελτιωθεί και η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ενώ και η μητρική θα εισπράξει έως 50 εκατ. ευρώ περίπου. Και βέβαια, η κίνηση με το placement φέρνει πιο κοντά αυτό που είχε αναδείξει προ μηνός το insider, μεταφέροντας την αίσθηση ανθρώπων της αγοράς. Την πρόθεση δηλαδή της διοίκησης του γκρουπ να προχωρήσει διαδικασίας που θα φέρουν μελλοντικά τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, σε κάποια αναθεώρηση, στον δείκτη FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι σημαίνει το placement της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

gazzetta
gazzetta reader insider insider