Eurobank Equities: Έτοιμη για «υψηλές πτήσεις» η Aegean

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Έτοιμη για «υψηλές πτήσεις» η Aegean
Έτσι, η Eurobank Equities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 6,70 ευρώ με σύσταση «buy» και περιθώριο ανόδου 28,4%

Έτοιμη να «απογειωθεί» είναι είναι εκ νέου η Aegean, καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά κανονικά, με το φως στην άκρη του τούνελ να αγχνοφαίνεται, όπως επισημαίνει η Eurobank Equities, με τον τίτλο της εισηγμένης να αποτελεί το «re-open play» με στέρεες βάσεις σε θεμελιώδη.

Έτσι, η Eurobank Equities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 6,70 ευρώ με σύσταση «buy» και περιθώριο ανόδου 28,4%. Σε όρους αποτίμησης, η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο P/E (τιμή προς κέρδη) για το 2021 στο 7,6x και με ΕV /EBITDA adj. (αξία επιχ. προς λειτουργικά κέρδη) για το 2021 στο 16,9x, με βάση ένα μοντέλο αύξησης κεφαλαίου (60 εκατ. ευρώ) στα 5 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και την ενίσχυση μέσω επιχορηγήσεων.

Για την Aegean το 2020 αποτέλεσε τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της ως προς την καθαρή ταμειακή θέση, καθώς το cash burn (τα κεφάλαια που «έκαψε») των 280 εκατ. ευρώ το 2020 απορρόφησε μόνο ένα μέρος της ρευστότητας πριν από την πανδημία, το οποίο ενισχύθηκε περαιτέρω με χρηματοδοτικές ενέργειες το 2020. Λειτουργικά, το μοντέλο χαμηλού κόστους βοήθησε στον περιορισμό των προ φόρων ζημιών στα 297 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των 80 εκατ. ευρώ σε ζημίες από παράγωγα αντιστάθμισης), που δείχνει αρκετά λογικό στο πλαίσιο των πρωτοφανών προκλήσεων, όπως αναφέρει η Eurobank Equities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider