Μεγάλα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η προσοχή σε ΕΚΤ και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η προσοχή σε ΕΚΤ και εταιρικά αποτελέσματα
Τα ισχυρότερα κέρδη για την Πέμπτη κατέγραψε η αγορά της Μαδρίτης. Άνοδος κοντά στο 1% για τους υπόλοιπους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν για το κλείσιμο της Πέμπτης τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γράφοντας δεύτερη σερί μέρα ανόδου μετά τις απώλειες στις συνεδριάσεις της Δευτέρας και της Τρίτης.

«Ψηλά» στην προσοχή των αγορών βρέθηκαν οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (PEPP), αποτιμώντας τις δηλώσεις που έκανε η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακόμα, θέμα προσοχής για τους επενδυτές στην προτελευταία μέρα της εβδομάδας ήταν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να εμφανίζει καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη για το α' τρίμηνο του 2021.

Εξάλλου, παραμένει μεγάλο το ενδιαφέρον για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη, εν αναμονή των εξελίξεων γύρω από το «μέτωπο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,68% στις 439.63 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,97% στις 4.014 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE ανέβηκε 0,61% στις 6937 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη o DAX ισχυροποιήθηκε 0,92% στις 15.335 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC έγραψε άνοδο 0,91% στις 6.267 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,94% στις 24.387 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 1,59% στις 8.655 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider