Ξένα Χρηματιστήρια
09-04-2021 | 19:34

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση «έκλεισαν» οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες

Newsroom
Μοιράσου το
Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση «έκλεισαν» οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προσπάθεια για άνοδο πραγματοποίησαν οι κύριοι δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ για τα εμβόλια της Astrazeneca και της Johnson & Johnson να κρατούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 437.23 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE έχασε 0,38% στις 6.915 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 0,21% στις 15.234 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC σημείωσε άνοδο 0,06% στις 6.169 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο έπεσε 0,60% στις 24.429 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση μικρότερη του αναμενομένου παρουσίασε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, ενώ πτωτικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε σε ετήσιο και μηνιαίο επίπεδο για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Παρασκευή.

Σε μηνιαίο επίπεδο, η παραγωγή έπεσε κατά 4,7% συγκριτικά με τον Ιανουάριο και σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησε κατά 6,6% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020.

Στην Ισπανία, στάσιμη έμεινε η βιομηχανική παραγωγή για τον Φεβρουάριο, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας να κινούνται κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.