«Μάχες» πέριξ των 830 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχες» πέριξ των 830 μονάδων στο Χρηματιστήριο
Προσπάθεια επαναφοράς του Χρηματιστήριου σε θετική τροχιά. Αποκόπτονται από την πτωτική τάση της Πειραιώς, ΕΤΕ - Eurobank - Alpha Bank.

«Μάχες» αγοραστών-πωλητών καταγράφονται στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με το Χρηματιστήριο να καταγράφει απώλειες 1,97%.

Έτσι. ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 831,84 μονάδες με τον τζίρο στα 9,91 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,22% σημειώνει ο FTSE 25 στις 1.999 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,57% στις 524,19 μονάδες.

Αξιοσημείωτο πως οι τρεις συστημικές τράπεζες αποκόπτονται από την πορεία της Τρ. Πειραιώς που λόγω της ΑΜΚ και του reverse split που θα αποτελέσει πλήγμα για τους υφιστάμενους μετόχους, έχει καταγράψει απώλειες 31,11% σε εβδομαδιαία βάση και 4,15% σήμερα.

Οι υπόλοιπες τρεις καταγράφουν άνοδο, με την ΕΤΕ στο 1,04% τη Eurobank στο 0,93% και την Alpha Bank στο 0,88%.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει και η Aegean καθώς η Βρετανία φαίνεται να εξετάζει την μη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω των μεταλλάξεων που κυριαρχούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Titan, ΕΧΑΕ και Motor Oil ηγούνται του ταμπλό των blue chips με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Παράλληλα, την Παρασκευή η DBRS διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο BB (low) με σταθερό outlook.

Σύμφωνα με τον οίκο, η επιβεβαίωση των σταθερών προοπτικών αντικατοπτρίζει την θέση του, ότι η Ελλάδα εισήλθε σε αυτή την κρίση μετά από χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, η οποία μαζί με τα μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα παρέχουν στη χώρα τη δημοσιονομική ικανότητα να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση του αντίκτυπου της υγειονομικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει η επιβεβαίωση του rating έρχεται ως απόρροια της συμμετοχής της χώρας στο ευρωσύστημα. Από τις εκλογές του 2019, η κυβέρνηση επέδειξε ισχυρή δέσμευση ως προς την υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Λόγω των διαρθρωτικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων προσαρμογής, η Ελλάδα διατήρησε μια συνετή δημοσιονομική στάση, μέχρι την κρίση, με αποτέλεσμα να έχει σημειώσει επί πέντε χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα, υπερβαίνοντας τους δημοσιονομικούς στόχους της, και οδηγώντας σε πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider