Οι προσδοκίες για ανάκαμψη δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προσδοκίες για ανάκαμψη δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,13 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,12% και το μπρεντ στα 68,48 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ενώ η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν και η πιθανή μείωση των αποθεμάτων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο.

Τη Δευτέρα το μπρεντ ξεπέρασε τα 70 δολάρια ύστερα από τις επιθέσεις με drones κατά δεξαμενών πετρελαίου στο λιμάνι Ras Tanura της Σαουδικής Αραβίας το βράδυ της Κυριακής ενώ ένας βαλλιστικός πύραυλος στόχευσε εγκαταστάσεις του ενεργειακού κολοσσού Aramco.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τη συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ+ για διατήρηση των περικοπών της παραγωγής παρά την αύξηση των τιμών του αργού.

Την Δευτέρα το πρωί (10:52 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,13 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,12% και το μπρεντ στα 68,48 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider