Επέστρεψε στις απώλειες ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε στις απώλειες ο χρυσός
Τα futures του χρυσού σημείωσαν μεγάλη πτώση την Τετάρτη, κάτω από τα 1700 δολάρια για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο.

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε ο χρυσός την Τετάρτη, κλείνοντας σε χαμηλό σχεδόν εννέα μηνών, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επανήλθαν ανοδικά και το δολάριο σταθεροποιήθηκε, πιέζοντας τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.

Η πτώση καταγράφηκε μετά από μόλις μία ημέρα απ’ όταν ο χρυσός κατάφερε να σημειώσει άνοδο ακολουθώντας ένα πτωτικό σερί 5 ημερών.

«Ο χρυσός για άλλη μια φορά αγνοεί τους πάντες πλην των ομολογιακών αποδόσεων», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets. «Καθώς οι αποδόσεις συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το ίδιο συμβαίνει και με το κόστος ευκαιρίας του να κατέχεις άτοκα προϊόντα όπως ο χρυσός».

«Το πολύτιμο μέταλλο χρειάζεται είτε οι αποδόσεις να αρχίσουν πάλι να υποχωρούν, είτε το δολάριο να υποχωρήσει αισθητά για να μπορέσει να βρει κάποια στήριξη», είπε.

Επίσης, ο χρυσός υπέστη ελαφριές πιέσεις από την ανακοίνωση των στοιχείων από την ADP, σχετικά με την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εμφανίστηκε αισθητά μειωμένη για τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με τον Ιανουάριο.

Η τιμή του χρυσού, για το συμβόλαιο παράδοσης του Απριλίου, υποχώρησε 17,80 δολάρια ή 1% στα 1.715,80 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider