Σε άνοδο οι δείκτες της Wall Street - Τα μάτια στραμμένα στο Καπιτώλιο για 2η μέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε άνοδο οι δείκτες της Wall Street - Τα μάτια στραμμένα στο Καπιτώλιο για 2η μέρα
Με θετικά πρόσημα στους δείκτες κινείται σήμερα Τετάρτη η Wall Street

Με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street, παρά τις αρχικές απώλειες, με τους επενδυτές να εμφανίζονταισχετικά καθησυχασμένοι από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Fed, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαπραγμάτευσης, για διατήρηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας που έχει υιοθετήσει η Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι:

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει άνοδο 0,66% στις 31.746 μονάδες.
Ο S&P 500 κερδίζει 0,50% στις 3900.
O Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,21% στις 13.492.

Ο Τζερόμ Πάουελ θέλησε να διασκεδάσει τους φόβους για τον πληθωρισμό, χαρακτηρίζονταν τον «μαλακό», δίνοντας το σήμα της συνέχισης της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα προς το Καπιτώλιο για την συνέχεια της κατάθεσης του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Θετικής υποδοχής έχει τύχει η ανακοίνωση της έγκρισης του νέου εμβολίου της Johnson&Johnson για άμεση κυκλοφορία, που ανεβάζει τον αριθμό των εμβολίων που ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού στην επικράτεια των ΗΠΑ στα 3, πιέζοντας ήπια ανοδικά και την μετοχή της εταιρείας (0,55%).

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο οίκος αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s αναθεώρησε θετικά τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες οικονομίες για αυτό το έτος, και πλέον προβλέπει για την ανάπτυξη των ΗΠΑ πως θα φτάσει το 4,7%, έναντι του 4,2% που προέβλεπε το Νοέμβριο.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Tesla μετά από απώλειες αρχικά την Τρίτη όταν και η τιμή της μετοχής της «βούλιαξε» παράλληλα με την αξία του Bitcoin, επιχειρεί μια ανάκαμψη την Τετάρτη και βλέπει την μετοχή της να κερδίζει 1,45%, ενώ και το ίδιο το κρυπτονόμισμα κατάφερε να ξαναπεράσει το ορόσημο των 50.000 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού, Lowe, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στα καταστήματα της ύψους 28%, για το δ’ τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,33 δολαρίων ξεπερνούν τις προβλέψεις. Η μετοχή της ωστόσο, σημειώνει απώλειες 3,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider