Πτώση στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πτώση στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Πέμπτη υπό το βάρος των δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, o oποίος από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών αναφέρθηκε στην ολιγωρία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην εφαρμογή των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

««Το κόστος της καθυστέρησης είναι πολύ υψηλό», είπε ο κ. Draghi και πρόσθεσε ότι η αδύναμη ανάπτυξη έχει εξασθενήσει την παραγωγικότητα της Ευρωζώνης και έχει αυξήσει τον κίνδυνο μόνιμης ζημιάς για την οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,96% στις 341 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,1% στις 6.231 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε ζημιές 1,27% στις 10.088 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 4.405 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,7 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο - Πάνω από τον στόχο τα φοροέσοδα

Πώς οι τράπεζες βάζουν την αποταμίευση στην «πρίζα»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider