Χρηματιστήριο: Ισχυρό comeback με άνοδο 1,47%

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ισχυρό comeback με άνοδο 1,47%
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η αγορά έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 915 μονάδων, μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις. Ξεπέρασε το 1% η άνοδος για τον Γενικό Δείκτη.

Διατηρήθηκε η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 915 μονάδων.

Η αγορά επέστρεψε σε θετικό έδαφος, μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 4,76%.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε στις 916,75 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,47%, με την αξία των συναλλαγών να φτάνει στα 69,61 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,48%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Viohalco (+3,80%), της ΔΕΗ (+3,65%), του ΑΔΜΗΕ (+3,46%), της Fourlis (+3,23%), της Lamda Development (+2,40%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,37%). Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,50%) και του ΟΛΠ (-0,23%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,611 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 28.674.215 μετοχές.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 8.941.541 και 4.516.424 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 13,732 εκατ. ευρώ και η Alpha Βank με 8,096 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,73%), της Ακίνητης Περιουσίας (+2,40%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,24%), ενώ απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης του Εμπορίου(-0,48%).

Ανοδικά κινήθηκαν 92 μετοχές, 25 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δρομέας+9,56% και Ίλυδα+8,33%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Minerva-16,67% και CPI-9,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider