Έκκληση στις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας να αναγράφουν πάνω στην ετικέτα του γάλακτος την χώρα προέλευσης του, απήυθυνε χτες, Τετάρτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος προανήγγειλε την άμεση επιμήκυνση της διάρκειας του στις 11 ημέρες. 

Όπως τόνισε μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, «Από την ώρα που υπάρχει συγκεκριμένη πλέον δέσμευση και είναι ξεκάθαρη εκεί ότι δυστυχώς η ημερομηνία λήξης θα έχει άμεση σχέση με την μέθοδο της παστερίωσης, που σημαίνει ότι αυτό που λέμε φρέσκο γάλα μπορεί να είναι από 5 ημερών μέχρι 10-11 ημερών, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Απλά εγώ κάνω μια έκκληση στις βιομηχανίες του χώρου επειδή υπάρχει ένας κανονισμός που δίνει τη δυνατότητα προαιρετικά βέβαια να αναγράφεται πάνω στην συσκευασία η χώρα προέλευσης του γάλακτος, χώρα παραγωγής, εκεί λοιπόν αν θέλουν να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία τότε στο γάλα το ελληνικό να μπαίνει η συγκεκριμένη ετικέτα πάνω η οποία ουσιαστικά θα βοηθήσει το χώρο».

Στο ερώτημα από πότε θα αρχίσει να ισχύει το νέο καθεστώς απάντησε: «Άμα υπογραφεί η συμφωνία αντιλαμβάνεστε από την επομένη μέρα θα αρχίσει να ισχύει. Ιδιαίτερα για το γάλα, διότι άλλου είδους ζητήματα θα πάνε από την 01/01/16. Απευθυνόμαστε στον καταναλωτή και κυρίως στις βιομηχανίες, αυτές που χρησιμοποιούν το γάλα το εγχώριο πραγματικά να το παρουσιάζουν και στην ετικέτα, δεν είναι υποχρεωτικό. Είπα ότι υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις από την συμφωνία στον αγροτικό χώρο αλλά έχουμε δεσμευτεί και επειδή δεν είμαι από αυτούς που λέω «θα δώσουμε την μάχη να το ξεπεράσουμε», δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό! Μόνος τρόπος είναι αυτός που σας είπα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».