Επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το 2016 και αύξηση των θέσεων που προσφέρει, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός για την Αντιμετώπισης της Ανεργίας κα Ράνια Αντωνοπούλου.

Συγκεκριμένα θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του νέου έτους με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία θα προβλέπει νέα εργασιακά δικαιώματα για την διασφάλιση των εργαζόμενων από φαινόμενα εκμετάλλευσής τους από τους δήμους που προσλαμβάνονται.

Παράλληλα η Κοινωφελής Εργασία δεν θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, αλλά θα απασχολεί ανέργους από έξι έως 12 μήνες. Για το 2016 το πρόγραμμα θα αφορά 100.00 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ, αφού όπως έκανε γνωστό η κα Αντωνοπούλου, τα δύο τρίτα από τις 150.000 προσλήψεις που θα αφορούν τα προγράμματα που προκηρυχθούν, θα αφορούν την κοινωφελή εργασία.
Η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε ότι έως τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν προγράμματα που θα αφορούν 104.000 νέες προσλήψεις ανέργων, εκ των οποίων ένα θα είναι ετήσιας διάρκειας και θα αφορά 10.000 μακροχρόνια ανέργους, άνω των 50 ετών. Το δεύτερο πακέτο προγραμμάτων (εκτός από την κοινωφελή εργασία) δεν αναμένεται να τρέξει μέσα στο 2016, αλλά θα προκηρυχθεί από το 2017 και θα δίνει τη δυνατότητα εργασίας ακόμη και για δύο χρόνια.