Νέα αναστάτωση στην αγορά έχουν προκαλέσει τα σενάρια για την επαναφορά του συντελεστή 23% στο βόειο κρέας.
Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
«Θεωρούμε απαράδεκτο να στοχοποιείται και να είναι απρόσιτο για τον καταναλωτή, το μοσχάρι και το κρέας γενικότερα, το οποίο είναι είδος πρώτης ανάγκης, λόγω της απαραίτητης λήψης ως τροφής, από όλες τις ηλικίες των ανθρώπων (ανάπτυξη, ενδυνάμωση, ισορροπία), αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ως τροφής, με τα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει.
Θα σας τονίσουμε για ακόμα μια φορά, ότι αφήνοντας το κρέας στον χαμηλό ΦΠΑ, αυτόματα κερδίζει το κράτος από την κατανάλωση, κυκλοφορεί ευκολότερα το χρήμα στην αγορά, κερδίζουν επίσης ο κτηνοτρόφος, ο έμπορος, αλλά κυρίως ο καταναλωτής.
Αντιθέτως,  η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει εκ νέου αναστάτωση στην αγορά, πτώση της κατανάλωσης λόγω της ανόδου των τιμών και θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος.
Η ΠΟΚΚ και όλα τα Σωματεία Μέλη της θα προβούν σε Έντονες Κινητοποιήσεις, αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τον Έλληνα κρεοπώλη, όσο και τον Έλληνα καταναλωτή.  Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες είναι αυτοί που φροντίζουν για την σωστή και ποιοτική διατροφή της ελληνικής οικογένειας και έχουν δεχθεί πολλά πλήγματα από τους μνημονιακούς νόμους και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ και των κρεαταγορών και βρίσκονται ήδη στα όρια της εξαθλίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν κρεοπωλεία 2ης και 3ης γενιάς, που έχουν συντηρηθεί με κόπο και θυσίες και να οδηγηθεί σε αφανισμό ολόκληρος ο κλάδος.
Συντασσόμαστε με τους βοοτρόφους, τους κτηνοτρόφους και ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα  και καλούμε την Κυβέρνηση να διορθώσει αυτή τη λανθασμένη απόφαση και να υπαχθεί το κρέας στο σύνολο του, στο συντελεστή ΦΠΑ 13%», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.