Σε φάση επανεκκίνησης έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζών, για την αναδιάρθωση των δανείων τους. 
Οι συζητήσεις είχαν παγώσει λόγω capital controls, γεγονός που επιβάρυνε περαιτέρω την οικονομική τους θέση. 
Τώρα, στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» έχει επανέλθει το θέμα της ρύθμισης των δανειακών τους υποχρεώσεων, αν και όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς δεν αναμένεται να υπάρξει καμμία ουσιαστική εξέλιξη ή οριστική απόφαση πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. 
Ειδικότερα, εκ νέου συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες έχει ξεκινήσει Forthnet, η οποία έχει υποβάλλει επικαιροποιημένη πρόταση αναχρηματοδότησης, στα πλαίσια της οποίας εξετάζει την έκδοση μετατρέψιμου oμολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ. 
Σε φάση επανεκκίνησης έχουν τεθεί και οι συζητήσεις της Pasal με τις πιστώτριες τράπεζες, για τις ληξιπρόθεσμες τραπεζικές οφειλές της, ενώ εξετάζεται και από τις δύο πλευρές η έγκριση επιχειρηματικού προγράμματος, που στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της. 
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες έχει «καθίσει» ξανά η διοίκηση της Spider για την επιτευξη συμφωνίας στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει εκπονηθεί για το διάστημα 2015-2024. Οι συζητήσεις αυτές είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η τελική απόφαση των τραπεζών. 

Η πρώτη συμφωνία που υπεγράφη

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, οι πιστώτριες τράπεζες υπέγραψαν τη συμφωνία εξυγίανσης και χρηματοδότησης της «Κλωστήρια Κιλκίς» θυγατρικής της Ελληνικής Υφαντουργίας.
Η συμφωνία που κατατέθηκε για επικύρωση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, μεταξύ άλλων προβλέπει παροχή χρηματοδότησης από τις Alpha Bank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς και εν μέρει από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. Στόχος της συμφωνίας είναι η εξυγίανση και επαναφορά της εταιρείας σε πλήρη λειτουργία, η ανάδειξη των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων και η αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.

Στον πάγο το deal με τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες 

Διαφορετική πάντως φαίνεται να είναι, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, η στάση των τραπεζών απέναντι στα θέματα που αντιμετωπίζουν «προβληματικοί όμιλοι».
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών (ΕΛΙΧΘ) όπου οι τράπεζες έχουν «βάλει στον πάγο» την λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με το μέλλον της εταιρείας. 
Ετσι, μετά και την απόρριψη από το Εφετείο Αθηνών της έφεσης που είχε ασκηθεί από την ΕΛΙΧΘ κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την μη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. 
Αν και η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, που θα επιτρέψει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της, εντούτοις η απροθυμία των τραπεζών για την εξεύρεση λύσης καθιστά πολύ δύσκολη την διάσωση της.