17-12-2018 | 08:10

10 κάστρα για να κάνετε διακοπές σαν... βασιλιάς!

Μοιράσου το
10 κάστρα για να κάνετε διακοπές σαν... βασιλιάς!

Σύμφωνα με το HomeAway's η ζήτηση των κάστρων αυξήθηκε κατά περίπου 55% πέρυσι.

Δεν χρειάζεται να είστε βασιλιάς για να κάνετε διακοπές όπως αυτός καθώς υπάρχουν πολλά επιβλητικά κάστρα σε όλο τον κόσμο, τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε και να πάρετε μια γεύση πολυτέλειας και μεγαλείου.

Σύμφωνα με το HomeAway's η ζήτηση των κάστρων αυξήθηκε κατά περίπου 55% πέρυσι.

Κάποια από τα κάστρα ανά τον κόσμο διατηρούν ακόμη αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική τους ενώ άλλα έχουν ανακαινιστεί.

Το Business Insider παρουσιάσει 10 κάστρα που μπορείτε να νοικιάσετε για τις διακοπές από 763 έως 3,165 δολάρια το βράδυ.

Ένα σκωτσέζικο κάστρο σε ένα κτήμα 1200 στρεμμάτων, ηλικίας 300 ετών, που είναι μάλλον αυτή που εκτοξεύει την τιμή του στα 3.165 δολάρια το βράδυ!

Ντουνς

Iστορικό ορόσημο βόρεια του Λος Άντζελες με υπόγεια ταβέρνα, κελάρι κρασιού, ελαιώνες. Μια πολύ καλή γεύση από βασιλική ζωή με 2.500 δολάρια το βράδυ!

Πίρου

Αυτό το κάστρο στην Ουαλία, στο οποίο κατοικούσαν καλόγριες, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 άτομα. 

Φλιντσάιρ

Ένα ιταλικό κάστρο στην καρδιά μιας μεσαιωνικής πόλης, με 1.698 δολάρια τη βραδιά.

Φέρμο

Εδώ έβρισκε καταφύγιο ο βασιλιάς Ιάκωβος Δ' και προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων ιππασία, τοξοβολία και γκολφ. Ενοικιάζεται για 1.642 δολάρια τη βραδιά.

Μπέργουικ

Ένα κάστρο με ζωγραφισμένες στο χέρι τοιχογραφίες και θολωτά ταβάνια στα βουνά της Ιρλανδίας είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει με 1.268 δολάρια το βράδυ.

Θερλς

Ένα μεσαιωνικό κάστρο που αναπαλαιώθηκε στην Αναγέννηση και έχει φιλοξενήσει τον βασιλιά Ερρίκο Δ', την Αικατερίνη των Μεδίκων και τον Πάπα Κλήμη Ε'. Ενοικιάζεται για 1.245 δολάρια.

Γκούντουρβιλ

Ένα μαγευτικό κάστρο, στη γαλλική ύπαιθρο θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή καθώς εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τους αμπελώνες του και να κάνετε βόλτες με τα άλογα ή τα... αερόστατα! Και όλα αυτά με 1.206 δολάρια το βράδυ.

Σαντιράκ

Βρίσκεται στη Νορμανδία, διαθέτει πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, καταπράσινους κήπους, θερμοκήπια και στάβλους και ενοικιάζεται για 1.161 δολάρια.

Κάστρο Γαλλία

Βρίσκεται στην Τοσκάνη, χρονολογείται στο 1596 και στους εξωτερικούς του χώρους δεσπόζουν αμπελώνες και ελαιώνες. Ενοικιάζεται για 763 δολάρια το βράδυ.

Κάστρο Φλωρεντίσ

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.