Υγεία
21-12-2021 | 20:48

Σαρηγιάννης: Χρειαζόμαστε αυστηρότερα μέτρα - Έρχεται υποχρεωτικό lockdown

Newsroom
Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Χρειαζόμαστε αυστηρότερα μέτρα - Έρχεται υποχρεωτικό lockdown
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε στον ANT1 ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποιώντας πως «το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση».

Ανέφερε ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος», εκφράζοντας την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για την πορεία της πανδημίας υπογράμμισε πως «τα σημερινά κρούσματα επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε μέρες, δηλαδή την επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας».

Επίσης, προσέθεσε πως «συμφωνώ με το Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι ζούμε το υποδόριο κύμα της Όμικρον».

Ο κ. Σαρηγιάννης συμπλήρωσε πως «παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές», προβλέποντας πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον», ενώ ανέφερε πως «στις 16 του μήνα τα κρούσματα θα είναι 6.000».

Σχετικά με τη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

Αν η διασπορά, όπως είπε, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς «δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον».

«Χρειάζονται άμεσα αυστηρά μέτρα»,  επεσήμανε κατ' επανάληψη ο Καθηγητής του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.