Παγώνη: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά
Ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. 

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε , ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία».

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%, ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί, ενώ πρόσθεσε «να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50».

Στο θέμα των υγειονομικών, σημείωσε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς, ενώ αποκάλυψε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί.

Τέλος, δήλωσε ότι η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο - Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΠΑ: Βάσιμες οι ελπίδες για ένα παν-κορονοϊκό εμβόλιο - Τι δείχνουν οι μελέτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider