Φάουτσι: Πιθανά όλοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι: Πιθανά όλοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού
«Προτεραιότητα για την τρίτη δόση πρέπει να δίνεται στους πολίτες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα» ανέφερε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως πιθανά όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστούν να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Μιλώντας στο CBS, ο Αμερικανός επιστήμονας σημείωσε πως «έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια μείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας των εμβολίων».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η παροχή της ενισχυτικής δόσης δεν είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Προτεραιότητα για την τρίτη δόση πρέπει να δίνεται στους πολίτες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως στους καρκινοπαθείς και στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων» πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ακόμα, είπε ότι για εμβολιασμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συλλέγονταν δεδομένα για να προσδιοριστεί εάν ή πότε η προστασία τους από τις δόσεις αρχίζει να φθίνει και βρίσκεται κάτω από ένα «κρίσιμο επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Φάουτσι (ΗΠΑ): Δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider