Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους: Οργισμένη απάντηση για τους αντιεμβολιαστές και τις διαδηλώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους: Οργισμένη απάντηση για τους αντιεμβολιαστές και τις διαδηλώσεις
H κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην επιμονή των ατόμων που προσπαθούν να πείσουν και αυτούς που πρεσβεύουν τον εμβολιασμό, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλεσε «τσαρλατάνους» τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.  

Με σκληρή γλώσσα απάντησαν τόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, ερωτηθέντες σχετικά με τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην επιμονή των ατόμων που προσπαθούν να πείσουν και αυτούς που είναι υπέρ του εμβολιασμού, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλεσε «τσαρλατάνους» τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές και τις συναθροίσεις, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε: «Με έχουν ρωτήσει τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Δεν θα έλεγα τίποτα, γιατί δεν έχουν αφτιά να ακούσουν και μάλιστα προσπαθούν να πείσουν και αυτούς που πρεσβεύουν υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, όταν βρεθούν στα νοσοκομεία».

Ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, απ’ την πλευρά του, εξέφρασε την οργή του για τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τιμωρηθούν: «Δεν είναι θέμα Δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος υγειονομικός είναι επιστήμονας και είναι υποχρεωμένος, με βάση την Ιατρική Δεοντολογία και τη Νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες.

Είναι πολύ εύκολο κάποιος – η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους- σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να εκφράσει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη, όμως, σε ένα επιστημονικό πεδίο δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν αυτούς τους γιατρούς.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός ή όχι είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε. Εντούτοις, διευκρίνισε ότι ειδικά οι γιατροί δεν μπορούν να εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης.

«Και στη χώρα μας, όπως και διεθνώς, υπάρχουν όργανα. Άρα ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την Ιατρική όπως θέλει και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη Νομοθεσία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 12-15 ετών την Παρασκευή 30 Ιουλίου

Ηλ. Μόσιαλος: Με την αύξηση των εμβολιασθέντων θα ανακόψουμε την αυξητική πορεία της «Δέλτα»

Ά. Σκέρτσος: Ο εμβολιασμός έχει μειώσει αισθητά τις νοσηλείες και τους θανάτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider