Υγεία
24-06-2021 | 19:19

Self tests: Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Αττικής

Έφη Τσιβίκα
Μοιράσου το
Self tests: Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Αττικής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κανονικά συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία όλης της χώρας για το επόμενο δίμηνο. 

Kατά τη σημερινή σύσκεψη Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφασίστηκε με 7 ψήφους υπέρ και 2 κατά να συνεχιστεί η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Περιφέρειας, ακολουθώντας τελικά τη γραμμή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος ήδη συνεχίζει κανονικά τη διάθεσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΦΣ ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή του να συνεχίσει τη χορήγηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα γίνει εφάπαξ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων. 

Τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self tests από τα φαρμακεία των μελών του μετά τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα (19/6), είχε ανακοινώσει προ ημερών ο ΦΣΑ , εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στη συνεργασία για τα self tests, όσο και σχετικά με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος αποφάσισε να συνεχιστεί η διάθεσή τους μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων.

Εντούτοις, σε συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ μελών του ΔΣ του ΠΦΣ, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού παρά τω προθυπουργώ Άκη Σκέρσου, κατατέθηκε από τον ΠΦΣ  υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό  χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.