Τουρισμός για όλους: Νέα εισοδηματικά κριτήρια και voucher από 200 έως 400 ευρώ - Τα κριτήρια και τα ποσά επιδότησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρισμός για όλους: Νέα εισοδηματικά κριτήρια και voucher από 200 έως 400 ευρώ - Τα κριτήρια και τα ποσά επιδότησης
Με νέα χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια θα εφαρμοστεί φέτος για χιλιάδες δικαιούχους το πρόγραμμα διακοπών «Τουρισμός για Ολους 2024» του υπουργείου Τουρισμού.

Με νέα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και με νέα χαρακτηριστικά θα λειτουργήσει φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους» σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη απορρόφηση από τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αυξάνεται το ποσό στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους, ενώ προβλέπονται και νέες κατηγορίες ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν από 300 έως και 400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Το ποσό επιδότησης για κάθε κατηγορία

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος, χορηγείται κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης οικονομική επιδότηση, ως εξής:

  • Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
  • Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
  1. Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
  2. Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
  3. Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.
  • Τέλος ποσό ύψους 400 ευρώ, λαμβάνουν ειδικώς τα ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία. Και εδώ η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Εισοδηματικά κριτήρια

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για το voucher είναι τα εξής:
– 19.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 31.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αν δεν υπάρχουν τέκνα
– 20.500 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 32.500 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αν υπάρχει ένα τέκνο
– 22.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 34.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αν υπάρχουν δύο τέκνα
– 24.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 36.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αν υπάρχουν τρία τέκνα
– 29.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αν υπάρχουν πλέον των τριών τέκνων.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ανακοινώσει τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιούχοι του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024»:

  • Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • Οι κληρωθέντες του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους για τα έτη 2022-2025», ήτοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανεξαρτήτως αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός για Όλους 2024: Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Σε περισσότερους δικαιούχους απευθύνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Τουρισμός: Οι νέες αγορές στόχοι και τα στοιχήματα του 2024 

gazzetta
gazzetta reader insider insider