To σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού παρουσίασε ο Θεοχάρης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού παρουσίασε ο Θεοχάρης
Με το μήνυμα «Ανοίγουμε πανιά» προανήγγειλε ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και την έναρξη της σεζόν.

Με το μήνυμα «Ανοίγουμε πανιά» προανήγγειλε ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και την έναρξη της σεζόν, τονίζοντας ότι στόχος είναι να «επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια».

«Με την παρουσία μας σήμερα εδώ, σε μια εξαιρετική τουριστική μονάδα, με θέα τη διαχρονικότητα της Ελλάδας τιμάμε τις προσπάθειες και ανταποκρινόμαστε τις προσδοκίες όλων, όσοι εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία του τόπου».

Όπως τόνισε ο υπουργός, το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα και κατάφερε να ανοίξει με αυστηρές διαδικασίες και να υποδεχτεί τους επισκέπτες της χώρας με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως επεσήμανε «η χώρα μας βραβεύτηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, σαν πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020», διάκριση που επιβράβευσε την τεράστια προσπάθεια που κατέλαβαν όλοι οι τουριστικοί φορείς πέρυσι.

Το μεγάλο στοίχημα για την φετινή χρονιά, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «δεν είναι να αναδείξουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία μας, και όλα αυτά που μας κάνουν μοναδικούς. Δεδομένου ότι οι προτεραιότητες έχουν ανατραπεί το τελευταίο διάστημα στη ζωή όλων μας και αυτό αντανακλάται στον τουρισμό, στόχος είναι να ανοίξουμε πανιά με ασφάλεια».

Αναφερθείς στις επαφές που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα με τουριστικούς φορείς ξένων χωρών, όπως η Γερμανία, η Πολωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Σερβία, η Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε όλες οι χώρες έδειξαν θερμό κι έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Τουρισμό. Απόδειξη αυτού του έντονου ενδιαφέροντος, όπως ανέφερε, ήταν και οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με τους μεγαλύτερους tour operator σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και η αύξηση των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τους οριζόντιους και καθολικούς εμβολιασμούς στα νησιά, το οποίο όπως επεσήμανε μας «φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση».

Εν συνεχεία ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο άνοιγμα του Τουρισμού, τονίζοντας ότι για να φτάσουμε στην «αυριανή ημέρα έγιναν πολλά, χρειάστηκε κοπιώδης προσπάθεια πολλών, σε πολλά υπουργεία, ειδικών, επιστημόνων, από διαφορετικούς κλάδους».

Το σχέδιο ανοίγματος του Τουρισμού

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, το σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών περιλαμβάνει:

Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα:

a. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
b. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
c. PCR test έως και 72 ώρες πριν
d. Πιστοποιητικό ανάρρωσης
e. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01 Ιουνίου

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test
3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό
5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, παρουσίασε και την συνολική καμπάνια προβολής της χώρας μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο υπουργός, όσο και οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού αισιοδοξούν ότι το β’ εξάμηνο του 2021 θα αποφέρει έσοδα στην ελληνική οικονομία, ευελπιστώντας να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να «πέσει» το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο φουλ οι μηχανές για την έναρξη της σεζόν - Επανεκκίνηση με υγειονομικούς προβληματισμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider