Τα νέα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό κλάδο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό κλάδο

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Τουρισμού για θέματα που αφορούν στα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις συνέπειές της.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης χερσαίων επιβατικών μεταφορών, η παράταση και το 2021 αλλά και η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», η παράταση για τρεις μήνες της δυνατότητας των μικρών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων να δηλώσουν τον διακριτικό τους τίτλο, αλλά και η παράταση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας των τουριστικών λιμένων. Τέλος ψηφίστηκε η τροπολογία που καθιστά ασυμψήφιστο και ακατάσχετο το ποσό αποζημίωσης που δίνεται για τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά κατά την περίοδο Απριλίου – Μαΐου.

«Στηρίζουμε για πρώτη φορά και τα τουριστικά λεωφορεία, δεδομένου ότι αποκλείσαμε τη δυνατότητα να γεμίζουν όλες οι θέσεις τους, εξαιτίας της πανδημίας. Έπρεπε να συμπληρωθεί αυτή η διάταξη και με τα τουριστικά τρένα, καθώς είναι και αυτά μέρος του τουριστικού μας προϊόντος» ανέφερε σχετικά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σχετικά με την στήριξη των χερσαίων επιβατικών μεταφορών.

Αναφερθείς στη διάταξη «Παράταση και αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους» ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενίσχυσε με 100 εκατομμύρια ευρώ τα προγράμματα του εσωτερικού τουρισμού, όμως, ακόμα και τώρα, οι χειμερινοί προορισμοί δεν είναι δυνατό να είναι ανοιχτοί. Συνεπώς, επιβάλλεται να επεκτείνουμε τα προγράμματα αυτά και μέσα στο 2021. Το ίδιο ισχύει και για τα εταιρικά ‘voucher’. Δηλαδή, το πρόγραμμα των ιδιωτικών εταιρειών που μπορούν να δώσουν στους υπαλλήλους τους ‘voucher’ τουρισμού, όπως δίνουν ‘voucher’ σίτισης και κίνησης».

Σχετικά με την «παράταση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας των τουριστικών λιμένων» ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «υπάρχει μια σειρά από τουριστικούς λιμένες ή καταφύγια, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τις περιβαλλοντικές μελέτες. Δίνουμε μόνο για ένα χρόνο παράταση για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα έρθει ένα νέο, ουσιαστικό πλαίσιο για τις μαρίνες της χώρας και θα δούμε και τις διαδικασίες επιτάχυνσης για να μην έχουμε την ανάγκη τέτοιων παρατάσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider