Το φαινόμενο «Workearly»: Η #1 Πλατφόρμα Reskilling στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το φαινόμενο «Workearly»: Η #1 Πλατφόρμα Reskilling στην Ελλάδα
Τι κάνει ακριβώς και πώς κατάφερε τόσο γρήγορα να αποτελέσει πρώτη επιλογή σε όσους θέλουν να κάνουν πετυχημένα τη μεγάλη αλλαγή καριέρας που χρόνια τώρα επιθυμούν; Γιατί αποτελεί επίσης την πρώτη επιλογή στους αποφοίτους και τους νέους εργαζομένους;

Τι κάνει ακριβώς και πώς κατάφερε τόσο γρήγορα να αποτελέσει πρώτη επιλογή σε όσους θέλουν να κάνουν πετυχημένα τη μεγάλη αλλαγή καριέρας που χρόνια τώρα επιθυμούν; Γιατί αποτελεί επίσης την πρώτη επιλογή στους αποφοίτους και τους νέους εργαζομένους;

«Εμβρόντητος» δήλωσε ο Δημήτρης Καμπουράκης (δείτε εδώ) στην εκπομπή του OPEN TV, έχοντας καλεσμένους τους ιδρυτές του Workearly, της Πρώτης Πλατφόρμας στην Ελλάδα για αλλαγή κλάδου ή αλλιώς Reskilling.

Η επιθυμία πολλών Ελλήνων να αλλάξουν κλάδο και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται άμεσα με το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια. Ειδικά μετά την πανδημία, η στροφή σε πολλά υποσχόμενους κλάδους, όπως η Ανάλυση Δεδομένων και το HR είναι πιο συχνή από ποτέ.

Πώς όμως μπορεί πράγματι κάποιος να πετύχει στην πράξη;

Εδώ έρχεται το Workearly! Οι ιδρυτές του Workearly παρατήρησαν ότι κάποιες από τις δεξιότητες που απαιτούνται για θέσεις εργασίας δεν είναι γνώσεις που αποκτώνται στο πλαίσιο ενός Πτυχίου ή Μεταπτυχιακού. Αντιστρόφως, οι εργοδότες δεν αρκούνται στους ακαδημαϊκούς τίτλους, καθώς αυτοί δεν εγγυώνται τα ζητούμενα skills. Ο συνδυασμός των δύο, οδήγησε στη «γέννηση» του Workearly, το οποίο έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 υποψήφιοι.

Με πάνω από 500 Reviews σε Google, Fb και Linkedin το Wokrearly powered by Reatcode Education έχει γίνει “viral” στην Ελλάδα, αποτελώντας την Νο1 Επιλογή.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, ψυχολόγοι που γίνονται HR Professionals με τη βοήθεια του HR School, οικονομολόγοι που γίνονται Data Analysts με τη βοήθεια του Data Science School ακόμα και μαθηματικοί που γίνονται Sports Data Analysts μέσα από το πρώτο Sports Analytics School.

Το Workearly αναλαμβάνει να «παντρέψει» τις γνώσεις και τη μέχρι τώρα πορεία κάθε συμμετέχοντα, σε τομείς που υπόσχονται καλές εργασιακές συνθήκες, με καλύτερους μισθούς και τη δυνατότητα εξ αποστάσεως (remote) εργασίας είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Με μία καινοτόμα μορφή εκπαίδευσης, προσανατολίζεται στην απόκτηση πρακτικών skills, δηλαδή γνώσεων που θα χρειαστούν οι υποψήφιοι από την πρώτη μέρα στη δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο, ένας απόφοιτος από το Workearly έχει προβάδισμα σε σύγκριση με άλλους υποψηφίους καθώς έχει αποκτήσει πρακτική εμπειρία, χωρίς να έχει χρειαστεί να εργασθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. «Αναπληρώνει» έτσι τον χρόνο εμπειρίας που δεν διαθέτει, μέσα από μία διαδραστική εκπαίδευση, πλήρως ευέλικτη και πλήρως Online.

Έτσι, κάποιος που θέλει να αλλάξει κλάδο, δεν χρειάζεται πλέον να παραιτηθεί από την υφιστάμενη θέση του και να αρχίσει να μελετά θεωρητικές πληροφορίες. Αντίθετα, μπορεί να συνδυάσει και τα δύο και να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο και φυσικά χρήματα.

Τέλος, για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν και να αλλάξουν καριέρα φέτος το καλοκαίρι, το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Summer Schools.

Αξιοποιώντας τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνεται η δυνατότητα σε συμμετέχοντες δύο επιπέδων, junior & senior να αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν.

Data Science Summer School
HR Summer School
Football Analytics Summer School
Programming Summer School

Πριν το Workearly, η αλλαγή κλάδου δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Οι επαγγελματίες δεν ήξεραν από πού έπρεπε να ξεκινήσουν ούτε αν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν. Χάρη στα ατομικά προγράμματα του Workearly, ο ρυθμός και η μέθοδος προσαρμόζεται σε κάθε συμμετέχοντα, με καθοδήγηση και υποστήριξη! Η αγορά αναδιαρθρώνεται, οι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και η εποχή των δεξιοτήτων έχει έρθει για να μείνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider