Πιο πολλά ξόδεψαν οι καταναλωτές σε mobile apps - Στα 11 δισ. δολάρια η μηνιαία μέση δαπάνη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο πολλά ξόδεψαν οι καταναλωτές σε mobile apps - Στα 11 δισ. δολάρια η μηνιαία μέση δαπάνη
Περί τα 370 εκατ. δολάρια σε ημερήσια βάση κατά μέσο όρο ξόδεψαν οι καταναλωτές το 2021 για εφαρμογές και παιχνίδια μέσω κινητού. App Store vs Google Play

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο «θαυμαστός κόσμος» των εφαρμογών μέσω κινητών τηλεφώνων και το 2021 με όλο και περισσότερους κατόχους smartphones παγκοσμίως να αυξάνουν τα χρήματα που ξοδεύουν σε apps και παιχνίδια μέσω κινητών.

Για την ακρίβεια, η μηνιαία παγκόσμια δαπάνη για εφαρμογές και παιχνίδια μέσω smartphones διαμορφώθηκε το 2021 σε 11 δισ.δολ., δηλαδή 370 εκατ. δολάρια σε ημερήσια βάση κατά μέσο όρο.

Στο σύνολο του έτους, οι καταναλωτές παγκοσμίως εκτιμάται ότι δαπάνησαν 133 δισ.δολ. σε εφαρμογές και παιχνίδια για κινητά το 2021 μέσω του Google Play και του App Store από τα 111,1 δισ. δολάρια που είχαν δαπανήσει την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 19,71%.

Την μερίδα του λέοντος του προαναφερθέντος ποσού κέρδισε το App Store με τις δαπάνες που του αντιστοιχούν να υπολογίζονται σε 85,1 δισ. δολ., έναντι 47,9 δισ. δολάρια που ήταν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω Google Play. Κι αυτό παρότι ο αριθμός των downloads στο App Store συνέχισε να είναι αισθητά μικρότερος από αυτόν του Google Play.

Σε επίπεδο downloads, καταγράφηκαν 143,6 δισ. downloads εφαρμογών και παιχνιδιών μέσω του App Store και του Google Play την χρονιά που έφυγε, αριθμός οριακά αυξημένος (0,48%)σε σχέση με το 2020 (καταγράφηκαν 142,9 δισ. downloads). Εξ αυτών τα 111,3 δισ. downloads αφορούσαν εφαρμογές του Google Play, ενώ τα 32,3 δισ. downloads εφαρμογές μέσω App Store.

Η αυξητική τάση των δαπανών για mobile apps το 2021 εδράζεται σαφώς στις αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, που έφερε η πανδημική κρίση, αλλά υποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η τάση θα συνεχιστεί και μετά την υγειονομική κρίση, αν λάβει κανείς υπόψη του και την περαιτέρω διείσδυση της χρήσης των smartphones στη λειτουργία των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτινάχθηκε η χρήση mobile apps το 2020 - Η «χρυσή» δεκάδα των εφαρμογών

Ψηφιακά εργαλεία για την εφαρμογή της τηλεργασίας «χτίζει» το Δημόσιο

Space Hellas: Έξυπνες εφαρμογές για την προώθηση του θεματικού τουρισμού του Δήμου Πατρέων

gazzetta
gazzetta reader insider insider