Τεχνολογία
29-08-2021 | 09:59

Η Κίνα βελτιώνει την ποιότητα ελέγχου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Newsroom
Μοιράσου το
Η Κίνα βελτιώνει την ποιότητα ελέγχου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Πεκίνο θα επιταχύνει τον έλεγχο των εφευρέσεων πατέντας που έχουν υψηλή αξία για δώσει ώθηση στην καινοτομία και να ενισχύσει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων (NIPA).

Καθοδηγούμενες από τις απαιτήσεις που υπάρχουν στην Κίνα, αλλά και την εμπειρία των χρηστών, οι αρχές προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων θα βελτιώσουν περαιτέρω την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του ελέγχου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δήλωσε ο Σεν Τσανγκιού, επικεφαλής της NIPA, στη διάρκεια μιας πρόσφατης διάσκεψης για τις εφευρέσεις.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, ο κύκλος ελέγχου μίας αίτησης για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υψηλής αξίας, είναι περίπου 13,3 μήνες. Ο μέσος κύκλος ελέγχου για μία αίτηση γενικής πατέντας ευρεσιτεχνίας, είναι περίπου 19.1 μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία της NIPA.

Οι αρχές για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων θα επιταχύνουν την έξυπνη αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου και θα υλοποιήσουν διαφοροποιημένες πολιτικές ελέγχου με αρχές και μεθόδους καινοτομίας, δήλωσε ο Σεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.