Η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung και την Apple τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung και την Apple τον Ιούνιο
Περισσότερα smartphones πούλησε η κινεζική εταρεία Xiaomi τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τους κολοσσούς της Samsung και της Apple, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Counterpoint.

Περισσότερα smartphones πούλησε η κινεζική εταρεία Xiaomi τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τους κολοσσούς της Samsung και της Apple, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Counterpoint

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNBC, οι πωλήσεις της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, με το μερίδιο της εταιρείας να διαμορφώνεται πλέον στο 17,1% του συνολικού αριθμού smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο.

Συγκριτικά, η Samsung και η Apple πούλησαν το 15,7% και το 14,3% των συνολικών smartphones παγκοσμίως στην ίδια περίοδο.

Παράλληλα για το β' τρίμηνο, η Xiaomi ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone μένοντας αρκετά πίσω από τη Samsung.

Οι αναλυτές της Counterpoint εξήγησαν ότι η τάση θα μπορούσε να είναι προσωρινή καθώς μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας στο Βιετνάμ πιθανόν να διαταράξει την παραγωγή της Samsung τον Ιούνιο. Αυτό οδήγησε σε έλλειψη συσκευών από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider