Η PREVIDIS θέλει να κάνει benchmark τα εργαλεία της σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η PREVIDIS θέλει να κάνει benchmark τα εργαλεία της σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον
Για δεύτερη χρονιά, η Nestlé Ελλάς μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas που υλοποιείται σε συνεργασία με  το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζει έμπρακτα νεοφυείς επιχειρήσεις στοχεύοντας στην ανάδειξη και ανάπτυξη των καινοτόμων ιδεών τους.

Για δεύτερη χρονιά, η Nestlé Ελλάς μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζει έμπρακτα νεοφυείς επιχειρήσεις στοχεύοντας στην ανάδειξη και ανάπτυξη των καινοτόμων ιδεών τους.

Ο 2ος κυκλος του προγράμματος ήταν αφιερωμένος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μία από τις ομάδες που αναδείχθηκαν σε αυτός είναι η PREDIVIS, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων για τον διαχωρισμό ενεργειακών φορτίων και την παρακολούθηση της κατάστασης των ηλεκτρικών συσκευών. Η PREDIVIS μας μιλά για την ιδέα, τους στόχους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και το όραμά της.

Η ιδέα μας γεννήθηκε:
Τέσσερα χρόνια πριν, στο πλαίσιο συνεργασίας του Εργαστηρίου Αξιοπιστίας Συστημάτων και Βιομηχανικής Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με την εταιρία Plegma Labs. Η PL ήθελε να σχεδιάσει έναν έξυπνο μετρητή υψηλής συχνότητας δειγματοληψίας για μέτρηση και διαχωρισμό ηλεκτρικών φορτίων. To ΕΚΕΦΕ-Δ πρότεινε την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών σε προβλεπτική συντήρηση βιομηχανικών συστημάτων. Η πρότασή μας εγκρίθηκε για χρηματοδότηση και έτσι ξεκίνησε το έργο PREDIVIS.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Ignite Ideas της Nestlé Ελλάς γιατί:
Θέλουμε να κάνουμε benchmark των εργαλείων που έχουμε αναπτύξει σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον.

Το σημαντικότερο στοιχείο του Ignite Ideas και αυτό που πήραμε από την πορεία μας στο πρόγραμμα και τους ανθρώπους της εταιρείας είναι:
Καθοδήγηση στην τελική διαμόρφωση και παρουσίαση της ιδέας μας έτσι ώστε να αναδειχθούν δυνατότητες για πρακτική εφαρμογή σε τομείς ενδιαφέροντος της Nestlé, καθώς και άλλων εταιρειών.

Στόχος μας είναι η λύση που προτείνουμε να:
Εχει ευρύτερη εφαρμογή τόσο σε άλλες μονάδες της Nestlé όσο και στη βιομηχανική παραγωγή άλλων εταιρειών. Κυρίως μας ενδιαφέρει ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς οι τεχνολογίες που θα εφαρμόσουμε πιλοτικά στη Nestlé προσφέρουν μια μη παρεμβατική και χαμηλού κόστους λύση για προβλεπτική συντήρηση ηλεκτροκινητήρων, αντλιών κλπ.

Επιτυχία για εμάς είναι:
Να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στην πράξη την έρευνά μας και τα καινοτόμα εργαλεία που αναπτύσσουμε

Για εμάς βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει:
Η βιωσιμότητα έχει πολλές πτυχές, π.χ. ένα οικονομικά βιώσιμο προϊόν, ένα προϊόν με θετική επίδραση στο περιβάλλον (βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση ή μειώνοντας την εκπομπή ρυπογόνων ουσιών), ένα προϊόν ασφαλές (μη βλαβερό) ή που να προάγει την ασφάλεια. Όλα αυτά είναι σημαντικά και απαραίτητα για να στηρίξουν την καινοτομία.

Ένας νέος επιχειρηματίας χρειάζεται να:
Κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς στην οποία επιθυμεί να επιχειρήσει, και να παραμένει επικεντρωμένος στη λύση ενός συγκεκριμένου υπαρκτού προβλήματος αυτής της αγοράς.

Γνωρίζοντας τη Nestlé και τους ανθρώπους της διαπιστώσαμε ότι:
Τα στελέχη της Nestlé έδειξαν αμέσως πολύ θετικοί σε νέες ιδέες και διατεθειμένοι να δαπανήσουν χρόνο προκειμένου να τις δοκιμάσουν. Επίσης, μας έκανε εντύπωση η οργάνωση μέσα στις συναντήσεις και η διάθεση όλων να προχωρήσει η δουλειά.

To μέλλον είναι:
Το predictive maintenance μέσω μηχανικής μάθησης και αλγόριθμου energy disaggregation, τα οποία θα λειτουργούν στο επίπεδο του αισθητήρα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος εγκατάστασης, εξοπλισμού, cloud αλλά και μεταφοράς δεδομένων.

Sponsored by Nestlé

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider