Epsilon Net: Οι στόχοι για τη νέα χρονιά και η επόμενη ημέρα για Singular Logic και Data Communication

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Epsilon Net: Οι στόχοι για τη νέα χρονιά και η επόμενη ημέρα για Singular Logic και Data Communication
Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να τρέξει και το 2021 η Epsilon Net  μετά και τις δύο σημαντικές εξαγορές που ολοκληρώθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να τρέξει και το 2021 η Epsilon Net μετά και τις δύο σημαντικές εξαγορές που ολοκληρώθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Όπως επισήμαναν τα στελέχη της κατά την χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών, η περσινή χρονιά έκλεισε με σημαντική αύξηση μεγεθών και η διοίκηση θέτει υψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών με εφαλτήριο την ισχυρή πελατειακή βάση αλλά και την δυναμική που αποκόμισε από τις Data Communication και Epsilon Net - η τελευταία εξαγοράστηκε σε συνεργασία με την Space Hellas.

Ειδικότερα, αναφερθείς στην εξαγορά της Singular Logic ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Μίχος σημείωσε ότι η εταιρεία δεν είχε δανειακά βάρη. «Εμείς σε αυτούς τους δύο μήνες είμαστε ενθουσιασμένοι για την εξαγορά της Singular Logic, η εταιρεία δεν είχε σκελετούς στην ντουλάπα, όπως εκτιμούσαν πολλοί, απλά έπρεπε να φύγουν τα βάρη του παρελθόντος και να ακολουθηθεί μια συνεκτική επιχειρηματική στρατηγική». Το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά για τη SingularLogic και η συμβολή της αναμένεται πολύ σημαντική από το 2022 και μετά».

Όσο για την Data Communications διευκρίνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μοντέλο της λειτουργικής ενοποίησης των τμημάτων των δύο εταιρειών (οικονομίες κλίμακας, διεύρυνση προσφερόμενη προϊοντικής γκάμας). Στην παρούσα φάση μάλιστα σύμφωνα με τα όσα σημείωσε δεν αναμένεται συγχώνευση αλλά λειτουργική ενσωμάτωση, με την Data Communications να διατηρεί ξεχωριστό ΑΦΜ. Ωστόσο το ζήτημα ενδεχόμενης απορρόφησης θα επανεξεταστεί εντός του τρέχοντος έτους.

Βελτίωση σε βασικούς κι επιμέρους δείκτες

Να θυμίσουμε ότι το 2020 έκλεισε με πωλήσεις της τάξης των 2,17 εκατ. ευρώ για την Epsilon Net, καταγράφοντας αύξηση 20,69% από την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική αύξηση της τάξης του 57,55% κατέγραψαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν σε 5,14 εκατ. ευρώ. Αύξηση 107,5% και 132,86% καταγράφηκε σε EBIT και καθαρά κέρδη, τα οποία έφτασαν τα 3,64 εκατ. ευρώ και τα 3,28 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας φτάνουν τα 20,79 εκατ. ευρώ ενώ ο δανεισμός της διαμορφώνεται σε 10,87 εκατ. ο μακροπρόθεσμος και 4,18 εκατ. ευρώ ο βραχυπρόθεσμος.

Βελτίωση καταγράφουν και οι επιμέρους δείκτες. Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 60% από 57% που ήταν το 2019 και το καθαρό περιθώριο κέδρους σε 15% από 8% που ήταν το 2019. Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 15% από 10% που ήταν το 2019 ενώ η ρευστότητα κινήθηκε στο 263% από 271% που ήταν το προηγούμενο έτος.

Τα προαναφερθέντα μεγέθη μάλιστα δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου ενοποιημένα στοιχεία, απεικονίζουν δηλαδή την πορεία της Epsilon Net πριν την εξαγορά των δύο εταιρειών. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που η εταιρεία αναμένει αλματώδη ανάπτυξη για το επόμενο έτος, έχοντας προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 40.000 πελάτες της Singular Logic, όπως εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net.

Πλέον η εταιρεία μετράει πάνω από 70.000 εγκαταστάσεις εμπορικολογιστικού λογισμικού- ERP από 30.000 πελάτες που ήταν τις προηγούμενες χρονιές, 15.000 εγκαταστάσεις λογιστικών προγραμμάτων, 6.000 εγκαταστάσεις συστημάτων Payroll & HRM, καθώς και 4.000 πελάτες σε κάθετες αγορές (ξενοδοχεία-εστιατόρια-καύσιμα).

Οι στόχοι της επόμενης χρονιάς

Το βάρος για την επόμενη χρονιά πέφτει στα λογιστικά γραφεία, στα οποία η εταιρεία ήδη κατέχει ηγετική θέση με τα 15.000 λογιστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται να αποτελούν περί το 75% της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Στο κομμάτι των ERP ο κ Μίχος ανέφερε ότι το μερίδιο της εταιρείας φτάνει το 35% μαζί με τη Singular Logic και στόχος είναι να διεκδικήσει το 40% των ελληνικών επιχειρήσεων που δεν έχει ή διαθέτει παλιάς τεχνολογίας μηχανογράφηση.

Σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική ανάπτυξη θα παίξουν και τα συστήματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και σύνδεσης με την ΑΑΔΕ μέσω του MyData, η υποχρεωτική εφαρμογή της οποίας ξεκινά τον Ιούλιο χωρίς πρόστιμα αρχικά και με πλήρη εφαρμογή από 1.1.2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider