Στην Πόλη του Μεξικού επιστρέφει η Beat

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Πόλη του Μεξικού επιστρέφει η Beat

«Come back» στην πόλη του Μεξικού κάνει η Beat, πέντε χρόνια μετά την πρώτη της απόπειρα. Η επιτυχημένη επί ελληνικού εδάφους εφαρμογή κλήσης ταξί, επιστρέφει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με υψηλότερους στόχους αλλά και περισσότερους πόρους για να τους επιτύχει.

Το λανσάρισμά της στην μεξικανική αγορά προγραμματίζεται για την πρώτο τρίμηνο του 2019, με την εταιρεία να προσδοκά ότι μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι της. Ήδη από τώρα η Beat έχει ξεκινήσει να επανδρώνει την τοπική ομάδα της Πόλης του Μεξικού, η οποία θα απαρτίζεται από 50 περίπου εργαζόμενους ενώ σχεδιάζει και καμπάνιες για την προσέλκυση οδηγών κι επιβατών.

Στόχος της εταιρείας, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, είναι να εγγράψει στο δίκτυό της χιλιάδες οδηγούς ως την μέρα έναρξης της λειτουργίας της εφαρμογής στην τοπική αγορά. Άλλωστε η ευρύτερη Πόλη του Μεξικού αποτελεί την μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του δυτικού ημισφαιρίου και τη μεγαλύτερη ισπανόφωνη πόλη στον κόσμο με πληθυσμό που φτάνει τα 21,3 εκατομμύρια.

Για την συγκεκριμένη επέκταση ο ιδρυτής της taxibeat και υπεύθυνος του γραφείου της Beat στην Αθήνα, Νίκος Δρανδάκης έδωσε και συνέντευξη στο Bloomberg με τίτλο «Η Uber έχει έναν βασικό αντίπαλο στην Πόλη με την μεγαλύτερη συμφόρηση παγκοσμίως».

Το Μεξικό αποτελεί την τέταρτη πόλη της Λατινικής Αμερικής στην οποία θα δραστηριοποιείται η Beat το 2019, μετά τις Λίμα (Περού), Σαντιάγκο (Χιλή) και Μπογκοτά (Κολομβία) γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι και αυτή στην οποία η εταιρεία επικεντρώνει την αναπτυξιακή της στρατηγική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, από την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρείας, το δίκτυο της Beat έχει σήμερα περισσότερους από 5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους επιβάτες και 200.000 εγγεγραμμένους οδηγούς παγκοσμίως.

Πέρα από την επέκταση στην Πόλη του Μεξικού η Αθήνα αναδεικνύεται σε κέντρο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του Beat. Στόχος της εταιρείας είναι να εξάγει πλέον την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που αναπτύσσει στην Ελλάδα σε ολοένα και περισσότερες μεγαλουπόλεις στη Λατινική Αμερική. Για το σκοπό αυτό, η Beat έχει ήδη διπλασιάσει το προσωπικό της κατά τον τελευταίο χρόνο και στοχεύει να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα το 2019 μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider