412 προσλήψεις φέρνει το «σπάσιμο» της Πολιτικής Αεροπορίας στα δύο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
412 προσλήψεις φέρνει το «σπάσιμο» της Πολιτικής Αεροπορίας στα δύο

Νέες προσλήψεις 412 ατόμων έρχονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά το «σπάσιμο» σε δύο ξεχωριστούς φορείς, την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) που είναι ανεξάρτητη αρχή και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ουσιαστικά n ΑΠΑ θα είναι ο επόπτης και η ΥΠΑ ο διαχειριστής των αεροδρομίων που δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

Τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του συστήματος πολιτικής αεροπορίας, με τον διαχωρισμό της υφιστάμενης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε δυο φορείς εκδόθηκαν μετά από καθυστέρηση δύο χρόνων, καθώς ο σχετικός νόμος είχε ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2016.

Μόλις τη Δευτέρα δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα Προεδρικά Διατάγματα που επιμερίζουν τις αρμοδιότητες και «ανοίγουν» 412 θέσεις για νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τους πίνακες που περιλαμβάνονται στα δύο σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ο αριθμός των θέσεων εργαζομένων της ΥΠΑ μπορεί να ανέλθει σε 2.512 άτομα, ενώ άλλες 487 θέσεις προβλέπονται στην ΑΠΑ. Οι δύο φορείς θα απασχολούν συνολικά 2.999 άτομα.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την ΥΠΑ προβλέπει πως το σύνολο των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου της ΥΠΑ ανέρχεται σε 2.512, εκ των οποίων καταλαμβάνονται οι 2.052 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού δημοσίου δικαίου, παραμένουν οι 460 (εκ των οποίων 48 είναι ήδη δεσμευμένες) και οι 412 είναι npos διάθεση.

Υπενθυμίζεται πως οι προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού ΙΔΑΧ στην ΥΠΑ ανέρχονται σε 378, ενώ το σύνολο των υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φτάνει τους 384.

Επιπλέον οι 412 κενές προς πλήρωση θέσεις στην ΥΠΑ, είναι αυτές που θα αφήσουν όσοι υπάλληλοί της μεταφερθούν στην ΑΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider