Βρανόπουλος (Flexfin): Ποια είναι η εταιρεία που αλλάζει τους κανόνες του factoring στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρανόπουλος (Flexfin): Ποια είναι η εταιρεία που αλλάζει τους κανόνες του factoring στην Ελλάδα
O Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της μόνης ανεξάρτητης εταιρείας factoring στην Ελλάδα μιλά στο insider.gr

Νέα δεδομένα στις υπηρεσίες factoring, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ευελιξία, φέρνει στην αγορά η εταιρεία Flexfin, πρώτη και μόνη ανεξάρτητη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα. Όπως τονίζει μιλώντας στο insider.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, η  ε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες factoring, η Flexfin παρέχει τις υπηρεσίες της σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων ενώ θεωρεί ότι η εταιρεία είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα fintech. Μάλιστα, δεν μένει στατική καθώς σχεδιάζει να επεκταθεί σε μια σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας και σε ποιους απευθύνεται;

Η Flexfin προσφέρει υπηρεσίες factoring σε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστότητα. Συχνά, εταιρείες που πωλούν σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις περιμένουν αρκετούς μήνες για να πληρωθούν, ενώ οι υποχρεώσεις τους (μισθοί, εισφορές, φόροι και λοιπά έξοδα) τρέχουν. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, μιας και η έλλειψη κεφαλαίου αποτελεί σύνηθες εμπόδιο στην ανάπτυξή τους. Η Flexfin δίνει μια ανάσα ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις, προεξοφλώντας τα τιμολόγια και τις επιταγές τους εύκολα, γρήγορα και ηλεκτρονικά.

Πώς διαφοροποιείται η δική σας πρόταση σε σχέση με τις «παραδοσιακές» εταιρείες factoring;

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες factoring, η Flexfin παρέχει τις υπηρεσίες της σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. Δεν θέτει ελάχιστα όρια σε ό,τι αφορά το μέγεθος της εταιρείας, τον τζίρο της ή το μέγεθος του εκάστοτε τιμολογίου, ενώ δεν απαιτεί προσωπικές εγγυήσεις ή επιπρόσθετες εξασφαλίσεις. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες της να χρηματοδοτήσουν ακόμη και μεμονωμένα τιμολόγια. Απαραίτητη προϋπόθεση, οι υποψήφιοι πελάτες της Flexfin να έχουν τουλάχιστον έναν μεγάλο και φερέγγυο πελάτη, του οποίου τα τιμολόγια επιθυμούν να προεξοφλήσουν.

insider

Και ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Δύο είναι τα βασικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Αφενός, το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ένα ευρύ φάσμα πελατών, όπως ανέφερα και παραπάνω.

H Flexfin είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα fintech. Eποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως οι συστημικές τράπεζες, έχοντας όμως την τεχνολογία στο DNA του

Αφετέρου, έχουμε στήσει την εταιρεία μας με γνώμονα την όσο το δυνατόν αμεσότερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, μέσα από μια online πλατφόρμα που τους επιτρέπει να διαχειριστούν τις συναλλαγές τους από την άνεση του γραφείου τους, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα. 

Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση και ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

Η ανταπόκριση έχει υπάρξει ιδιαίτερα θετική, επιβεβαιώνοντας την αρχική μας εκτίμηση ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής αγοράς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσίες factoring. Το προϊόν που προσφέρει η Flexfin είναι ιδιαιτέρως πολύτιμο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που ενώ έχουν καλό πελατολόγιο, βρίσκονται διαρκώς ταμιακά πιεσμένοι, πόσο μάλλον στη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας. 

Ποιο ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εταιρεία σας; Θεωρείτε τον εαυτό σας fintech;

Θα έλεγα ότι η Flexfin είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα fintech. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό ίδρυμα που εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως οι συστημικές τράπεζες, έχοντας όμως την τεχνολογία στο DNA του. Έχουμε στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως, τόσο για την εξυπηρέτηση των πελατών μας, όσο και για την εσωτερική μας λειτουργία - η εταιρεία μας φτιάχτηκε εξ αρχής με σκοπό να αξιοποιήσει τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για να παρέχει μια νέα εμπειρία factoring στην ελληνική αγορά.

Πώς σας επηρεάζει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία; Εκτιμάτε πως η πανδημία θα αυξήσει τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για υπηρεσίες factoring;

Είναι προφανές ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει προκύψει εξαιτίας της πανδημίας καθιστά την πρόσβαση σε ρευστότητα μια σημαντική παράμετρο για επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν και να εξελιχθούν στις αβέβαιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Βλέπουμε την αποτύπωση αυτής της τάσης ήδη στο αυξημένο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες μας. Από την πλευρά της εταιρείας μας, μας έχει σίγουρα βοηθήσει το γεγονός ότι έχουμε στηθεί για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας διαδικτυακά, έτσι η μετάβαση στην τηλεργασία ήταν ιδιαίτερα ομαλή για την ομάδα μας, που συνέχισε να εργάζεται απρόσκοπτα για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση.

Υπάρχει πλάνο για επέκταση των υπηρεσιών σας πέρα από τα στενά όρια του factoring; 

Υπάρχει ένα πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που διαπιστώνουμε καθημερινά ότι έχουν ανάγκη οι πελάτες μας, όπως και σημαντικές ψηφιακές ευκολίες που ακόμα απουσιάζουν από την ελληνική αγορά. Σε κάποια απ' αυτά που διευκολύνουν το trade finance θα θέλαμε να επεκταθούμε στο μέλλον, όμως αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα έχει να τελειοποιήσουμε τα υφιστάμενα προϊόντα μας και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες ότι έχουν μια σημαντική εναλλακτική για την απόκτηση άμεσης ρευστότητας μέσω των υπηρεσιών factoring της εταιρείας μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider