Ρεβυθούσα: «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση» λέει το cnbc

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεβυθούσα: «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση» λέει το cnbc
Ψηφιακό αφιέρωμα στην Ρεβυθούσα πραγματοποίησε το cnbc, με το αμερικανικό δίκτυο να μεταβαίνει στο ελληνικό νησί.

Ψηφιακό αφιέρωμα στην Ρεβυθούσα πραγματοποίησε το cnbc, με το αμερικανικό δίκτυο να μεταβαίνει στο ελληνικό νησί. Συγκεκριμένα, σε άρθρο με τίτλο «το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση» που συνοδεύεται από μαγνητοσκοπημένο επιτόπιο ρεπορτάζ, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Τζουλιάνα Τατελμπάουμ υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου σε ό,τι αφορούσε τα ενεργειακά αποθέματα τον τρέχοντα κρίσιμο χειμώνα.

Σημειώνεται πως επί σειρά ετών η Ευρώπη ήταν ισχυρά εξαρτώμενη από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά μετά την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου, η Γηραιά Ήπειρος δεν μπορούσε πλέον να στηρίζεται στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να στραφεί απότομα προς το LNG, μία ευέλικτη μορφή ενέργειας που προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Αυστραλία και την Αλγερία.

Η Ευρώπη έχει καταφέρει με επιτυχία να γεμίσει τα αποθέματα του φυσικού αερίου στο 95% της δυναμικότητας, που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα το φετινό χειμώνα. Όμως το τι θα συμβεί το χειμώνα του 2024 είναι διαφορετική ιστορία. Για αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται υπό πίεση να δημιουργήσουν νέες υποδομές για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η επίσκεψη των Αμερικανών στη Ρεβυθούσα είχε στόχο την ενημέρωση του κοινού για το LNG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο μετά τη ματωμένη Πρωτοχρονιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider