To Just Go Zero της Polygreen και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος υλοποίησαν το πρώτο zero waste συνέδριο

Newsroom
Μοιράσου το
To Just Go Zero της Polygreen και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος υλοποίησαν το πρώτο zero waste συνέδριο
JUST ZERO
Το Just Go Zero σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες λύσεις ανακύκλωσης.

To Just Go Zero της Polygreen, εταιρεία ηγέτης στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος, μετέτρεψαν το Global Marketer Conference 2022 στο πρώτο zero waste συνέδριο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Just Go Zero, το πρώτο «κίνημα» κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, ανέλαβε τη διαχείριση όλων των ρευμάτων υλικών που προέκυψαν κατά την προετοιμασία, τη διάρκεια, καθώς και μετά το πέρας του συνεδρίου, ενώ μέσω του πρωτοποριακού του περιπτέρου ενημέρωνε τους συνέδρους για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τη σπουδαιότητα των πρακτικών της κυκλικής οικονομίας στη ζωή μας.

Η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση για το marketing και την επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA).

H ομάδα της Polygreen κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, καλώντας τους σε ένα διαδραστικό «ταξίδι» στο χώρο της ανακύκλωσης και των μηδενικών αποβλήτων, μέσα από την καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα Just Go Zero App. Στο χώρο τοποθετήθηκαν δύο «έξυπνοι» σταθμοί ανακύκλωσης, ενώ ένας ακόμα λειτουργούμε αποκλειστικά για τη χρήση του catering, οι οποίοι μετρούσαν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο τις ποσότητες των αποβλήτων που συλλέγονταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, από το στήσιμο μέχρι και την αποξήλωση, παρουσιάζοντας διαρκώς τα αποτελέσματα για κάθε ρεύμα υλικών στις οθόνες που είχαν τοποθετηθεί πάνω από κάθε σταθμό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη της ατομικής συμβολής στη διαδικασία της κυκλικής οικονομίας. Στο τέλος, συλλέχθηκαν συνολικά 480 κιλά αστικών αποβλήτων, τα οποία μεταφέρθηκαν από την καταρτισμένη ομάδα του Just Go Zero στις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων της Polygreen, για την ορθή διαχείρισή τους ώστε να αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή. Έτσι, τα οργανικά απόβλητα θα μετατραπούν σε εδαφοβελτιωτικό για τις καλλιέργειες, το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί και το αλουμίνιο θα προωθηθούν για ανακύκλωση, τα αποτσίγαρα σε εναλλακτικό καύσιμο ή μονωτικό υλικό, ενώ οι διοργανωτές θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση για τις ποσότητες -ανά ρεύμα αποβλήτου- που συγκεντρώθηκαν και τον τρόπο διαχείρισής τους.

Παράλληλα, το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Polygreen, κατασκευασμένο 100% από ανακυκλώσιμα υλικά, είχε ως έμπνευση για την αισθητική του την ίδια τη φύση, αφού ήταν «ντυμένο» με περισσότερα από 100 διακοσμητικά και αρωματικά φυτά. Με το πέρας του συνεδρίου, όλα τα υλικά αποδομήθηκαν, ο ξύλινος σκελετός του αποθηκεύτηκε με στόχο την επαναχρησιμοποίησή του, ενώ τα φυτά μοιράστηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου, με αποτέλεσμα να αποκτήσει… δεύτερη ζωή, σε άλλη μορφή.

Η Χάρις Μαρκάκη, Customer Experience Director της Polygreen δήλωσε: «Το Global Marketer Conference 2022, είχε το βλέμμα στραμμένο στην βιωσιμότητα, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μυήσουμε τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες σε αυτό που παρακινεί την Polygreen, το Δελφικό Παράγγελμα «Μηδέν Άγαν» και να κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη, μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Συνεδρίου. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση ακόμα περισσότερων κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και οργανισμών, να εντάξουν τη φιλοσοφία του zero waste όχι μόνο στην καθημερινότητά τους αλλά και στις επιχειρήσεις τους, στα προϊόντα τους, στην γραμμή παραγωγής τους αλλά και στις εκδηλώσεις και τα συνέδριά τους. “

Η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος, δήλωσε: « Η βιωσιμότητα αποτελεί διεθνώς βασικό πυλώνα του Better Marketing για το οποίο εργαζόμαστε στο ΣΔΕ τα τελευταία χρόνια. Ήδη από το 2019, φέραμε το θέμα στην εγχώρια agenda και ως θεσμικός φορέας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα στην αγορά του marketing και της επικοινωνίας. Είναι τεράστια η χαρά μας που η εταιρεία-μέλος μας Polygreen μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε το Global marketer Conference zero-waste και ελπίζουμε, αυτή η συνεργασία, να συμβάλλει στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων πρακτικών από όλους μας».

Το Just Go Zero σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες λύσεις ανακύκλωσης, σε πρώτη φάση με τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινότητες, και έχει ως αποστολή την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων και την καλλιέργεια μια νέας περιβαλλοντικής κουλτούρας, μέσα από στοχευμένες δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Το Just Go Zero App, τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Polygreen, επιτρέπει την καταμέτρηση και παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, της ποσότητας των αποβλήτων που συλλέγονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το Just Go Zero, στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

ΕΟΔΥ: Πού θα κάνετε δωρεάν τεστ Covid-19 το Σάββατο 13/8

23:40

ΝΥΤ: 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στην Ουκρανία

23:22

Wall Street: «Γιόρτασε» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό -Στις +400 μονάδες ο Dow Jones

23:20

Καιρός: Τοπικές ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το Σάββατο

22:58

Το FBI κατέσχεσε άκρως απόρρητα έγγραφα από την έφοδο στην έπαυλη Τραμπ

22:50

Πετρέλαιο: Πτώση στην ημέρα, κέρδη στην εβδομάδα -Επηρέασαν τα αμερικανικά μάκρο

22:42

Frontex: Αύξηση 86% των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου

22:40

Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια 4 εκατ. ευρώ για όσους έχουν ανάγκη στην Ουγκάντα

22:24

ΗΠΑ: Ο ένοπλος που επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του FBI στο Οχάιο είχε απευθύνει «πρόσκληση στα όπλα»

22:22

Στο χειρουργείο ο Σαλμάν Ρούσντι μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

21:58

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ

21:44

Πέθανε η ηθοποιός Αν Χες

21:27

Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο για να πετύχει την 4η διαδοχική εβδομάδα κερδών

21:15

Πορτογαλία: Συνεχίζει να φλέγεται εθνικός δρυμός - Έχουν καταστραφεί 100.000 στρέμματα

21:01

Μαυροβούνιο: Άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα, τουλάχιστον 11 νεκροί

20:45

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή

20:42

Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο πολυεθνικές ασκήσεις έως το τέλος του 2022

20:26

Σήμα κινδύνου από Κομισιόν για κίνδυνο μεγάλης απώλειας κονδυλίων ανά την ΕΕ – Τι λέει μελέτη για Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

20:25

Peloton: Προχωρά σε 780 απολύσεις, κλείνει καταστήματα, αυξάνει τιμές

20:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος του αντιπροέδρου της Παραγουάης για διαφθορά

20:01

Fuel Pass 2: Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε άνω των 2 εκατομμυρίων δικαιούχους

19:36

Barkin της Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός «ρίξει άγκυρα» στο 2%

19:17

Πυροσβεστική: Συνολικά 34 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

19:04

Ευρωαγορές: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια

18:51

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

18:41

Με μειωμένη ταχύτητα στον Πειραιά το World Champion Jet λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην υδροπρόωση

18:30

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση με ύβρεις συνδεδεμένες με περίεργες εποχές

18:24

Τραμπ για Washington Post: «Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη»

18:10

Χρηματιστήριο: Έκλεισε με πτώση - Στο 3,48% τα εβδομαδιαία κέρδη

17:51

ΗΠΑ: Αύξηση στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος τον Αύγουστο