Tip of the Day

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Newsroom
13-01-2025 | 08:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Από σήμερα (13/1, 9 π.μ.) ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Ξεκίνησε από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Παράλληλα, το «Εξοικονομώ 2025», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και άνοιξε για υποβολή αιτήσεων την περασμένη Τετάρτη (8/1), συγκεντρώνει πολύ υψηλό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις να υπερβαίνουν, ήδη, τις 20.400. Η πλατφόρμα του προγράμματος (https://exoikonomo2025.gov.gr) θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 20.3.2025.

Ειδικότερα όσον αφορά στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»:

- Έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

- Επιχορηγεί:

  • Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό 50% ή 60%. Το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Την αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.
  • Την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων και αν πρόκειται για θερμοσίφωνα ή αντλία θερμότητας).

- Απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).

- Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

- Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται μόνον ηλεκτρονικά έως και την 31η.3.2025 και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2131513753 και 2131513745 (καθημερινές, 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).

Το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:54

Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ

12:53

Kaspersky: Προειδοποιεί για τους κινδύνους της ψηφιακής ιατρικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

12:40

EY: Η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης - Ο επενδυτικός κύκλος αλλάζει κατεύθυνση

12:36

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εξαγοράζει τρία καταστήματα στη Σαντορίνη

12:33

Τελεσίγραφο Τραμπ: Ιρανός πρεσβευτής καλεί τις χώρες του Κόλπου να κάνουν τα πάντα για την αποφυγή «μίας τραγωδίας»

12:31

ΕΑΕΕ: Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

12:29

Μυλωνάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο για συκοφαντικό δημοσίευμα

12:25

Η Ρωσία αποκομίζει έσοδα δισεκατομμυρίων από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

12:14

Καιρός: Με βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι ισχύει για Κυριακή του Πάσχα

12:12

UBS: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Ποιες κινήσεις περιμένει από την ΕΚΤ

12:08

Imperial Brands Hellas: 6,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2025, άνοδος 8% για τον κύκλο εργασιών

12:02

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο έως 9,3% το πασχαλινό τραπέζι

11:46

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στη Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα

11:44

Eurobank: Θετική η εκκίνηση για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο αλλά και αυξανόμενοι κίνδυνοι

11:44

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ – Microsoft για την εισαγωγή AI βοηθού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

11:28

Στουρνάρας: «Το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα»

11:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ναι» στην άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ από Επιτροπή Δεοντολογίας

11:20

Eπιστρέφουν στη Γη μετά τον γύρο της Σελήνης οι αστροναύτες του Artemis II

11:13

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παρεμβάσεις τελειώνουν με τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ

11:10

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

11:09

ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

11:03

Σκέρτσος: Να συνεχίσουμε την πορεία για μια πατρίδα με περισσότερη αξιοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και ευκαιρίες

10:55

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την προθεσμία Τραμπ

10:53

Παπαθανάσης: Οι ευάλωτοι στο επίκεντρο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού

10:53

Profile: Ενισχύει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εξαγορά της Contemi Solutions

10:35

Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

10:34

Τα 16 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

10:29

Τσιτσιράγκος: Η Alpha Bank ενισχύει πολιτισμό, τουρισμό και επιχειρηματικότητα

10:28

Ευρωαγορές: Ξανά «πράσινες» περιμένοντας τη λήξη του τελεσίγραφου Τραμπ

10:27

Μπρατάκος: «Σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδίζουν οι πιο προετοιμασμένοι»