Tip of the Day

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Newsroom
13-01-2025 | 08:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Από σήμερα (13/1, 9 π.μ.) ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Ξεκίνησε από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Παράλληλα, το «Εξοικονομώ 2025», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και άνοιξε για υποβολή αιτήσεων την περασμένη Τετάρτη (8/1), συγκεντρώνει πολύ υψηλό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις να υπερβαίνουν, ήδη, τις 20.400. Η πλατφόρμα του προγράμματος (https://exoikonomo2025.gov.gr) θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 20.3.2025.

Ειδικότερα όσον αφορά στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»:

- Έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

- Επιχορηγεί:

  • Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό 50% ή 60%. Το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Την αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.
  • Την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων και αν πρόκειται για θερμοσίφωνα ή αντλία θερμότητας).

- Απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).

- Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

- Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται μόνον ηλεκτρονικά έως και την 31η.3.2025 και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2131513753 και 2131513745 (καθημερινές, 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).

Το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:36

OpenAI: Έκλεισε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση 122 δισ. δολαρίων

23:28

Οι ελπίδες για λήξη του πολέμου συνεπήραν την Wall Street- Κέρδη 1100 μονάδων για τον Dow Jones

23:12

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο στην Μέση Ανατολή

23:02

Σειρά συναντήσεων του Νίκου Δένδια στα ΗΑΕ

22:59

Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την κοινωνία κρατώντας εφεδρείες για το μέλλον

22:51

Ισραήλ: Σταματά εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία λόγω της «εχθρικής πολιτικής» της

22:50

Χιλιάδες απολύσεις στην Oracle

22:50

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τη στρατολόγηση παιδιών στο Ιράν

22:45

Γαλλία: «Έκπληκτη» από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράν

22:41

Πετρέλαιο: Εκτόξευση του brent κατά περισσότερο από 60% τον Μάρτιο - Γιατί «φρέναρε» στη σημερινή συνεδρίαση

22:40

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν»

22:40

Σε χαμηλό δεκαετίας το 2025 οι ανθρωποκτονίες στη Σουηδία

22:14

Κεφαλογιάννης: Συστήνονται Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε τρεις νομούς

22:06

Πετραλιάς: Μεγαλύτερα σε δημοσιονομικό κόστος τα δικά μας μέτρα από της Κύπρου, Ιταλίας και Ισπανίας

21:38

Αραγτσί: Λέει ότι λαμβάνει «μέσω φίλων» μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ

21:34

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστούν οι λειτουργίες του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης

21:16

Την Πέμπτη ψηφίζεται το ν/σ για τη δημόσια διοίκηση - Δεκτικός σε προτάσεις από την αντιπολίτευση ο Χατζηδάκης

21:15

ΟΗΕ: Στα 186 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή για τις αραβικές χώρες

21:06

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

21:05

Ουκρανικό «μέτωπο» στις τιμές πετρελαίου – Οι επιπτώσεις από την επίθεση με drones στην Ρωσία

20:55

Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

20:54

ΟΗΕ για Ισραήλ: «Έγκλημα πολέμου» ο νόμος που θεσπίζει θανατική ποινή για Παλαιστίνιους

20:47

Cenergy Holdings: Κατά 39% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη το 2025 - Αυξημένο μέρισμα

20:47

Alpha Trust Συμμετοχών: Εκτοξεύτηκαν κατά 114,57% τα EBITDA το 2025

20:41

AFP: Σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης

20:39

Orilina:Στα 10,71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 57,6%

20:35

Κυρώθηκε η ΠΝΠ για το fuel pass και τα άλλα μέτρα

20:25

Κατακόρυφη αύξηση 61% των εμπορικών επισκεπτών στην 31η Agrotica

20:09

Ινδονησία: Τηλεργασία στο Δημόσιο για να διαφυλαχθούν τα αποθέματα καυσίμων

20:02

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ στη δίκη των Τεμπών