Tip of the Day

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Newsroom
13-01-2025 | 08:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Από σήμερα (13/1, 9 π.μ.) ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Ξεκίνησε από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Παράλληλα, το «Εξοικονομώ 2025», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και άνοιξε για υποβολή αιτήσεων την περασμένη Τετάρτη (8/1), συγκεντρώνει πολύ υψηλό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις να υπερβαίνουν, ήδη, τις 20.400. Η πλατφόρμα του προγράμματος (https://exoikonomo2025.gov.gr) θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 20.3.2025.

Ειδικότερα όσον αφορά στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»:

- Έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

- Επιχορηγεί:

  • Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό 50% ή 60%. Το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Την αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.
  • Την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων και αν πρόκειται για θερμοσίφωνα ή αντλία θερμότητας).

- Απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).

- Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

- Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται μόνον ηλεκτρονικά έως και την 31η.3.2025 και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2131513753 και 2131513745 (καθημερινές, 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).

Το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:42

Ημέρα ανόδου για τα κρυπτονομίσματα

17:41

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς θα συμπροεδρεύσουν σε συνάντηση για την Ουκρανία

17:31

UBS: Τέλος η εποχή των φθηνών τροφίμων - Οι 5 καταλύτες που αλλάζουν το τοπίο

17:28

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα λιμάνια - Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις έως την Κυριακή

17:10

Μελόνι: «Νόμιζα ότι η σχέση με τον Τραμπ θα ήταν πιο εύκολη»

16:52

Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street - Σε τροχιά για εβδομαδιαίες απώλειες

16:49

Συναγερμός στη Σουηδία: Τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε σχολείο

16:35

Η Tesla ανακαλεί 3 εκατ. οχήματα στην Κίνα λόγω προβλημάτων στις χειρολαβές θυρών

16:33

Bally’s Intralot: Στις 27 Αυγούστου η πληρωμή τόκων 3,92 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό

16:26

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

16:17

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Λήμνο - Εκκενώσεις δια θαλάσσης

16:10

Bloomberg: Οικονομολόγοι αναθεωρούν ανοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

15:59

Πυρκαγιά στο Αγρίνιο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Μεσσηνία

15:54

Φινλανδία: Εκλήθη ο Ρώσος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών για το αναγνωριστικό αεροσκάφος

15:49

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

15:35

Γιατί οι μεγαλύτερες αμερικανικές μάρκες χάνουν έδαφος στην Κίνα

15:29

Αντιμέτωπη με πρόστιμα 1,4 τρισ. δολαρίων η Meta - Τι πρέπει να αλλάξει σε Facebook και Instagram

15:23

Η Τουρκία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

15:18

Ο Τραμπ αναστέλλει για 90 ημέρες τους δασμούς στις εισαγωγές βοείου κρέατος

15:13

Στη δεύτερη πιο επιβαρυμένη θέση από τον ιό του δυτικού Νείλου η Ελλάδα

15:08

Κίνα: Η μηχανή των επιδοτήσεων δουλεύει στο φουλ – Το καμπανάκι για τους εμπορικούς εταίρους

15:01

Πεζεσκιάν: Είναι καιρός να τελειώσει ο πόλεμος όσο η Τεχεράνη είναι «σε θέση ισχύος»

14:51

Έμπολα: Πάνω 2.500 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό - «Εξαπλώνεται εκθετικά» η επιδημία

14:49

Γεωργιάδης: Eμφανής σε όσους δεν έχουν εμπάθεια η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ σε όλα τα νησιά

14:43

Αύξηση 15,6% των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ το εξάμηνο λόγω πετρελαιοειδών

14:31

ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος

14:31

Τουρισμός: Περισσότεροι επισκέπτες, μικρότερο «πορτοφόλι» - Στα 8,8 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο εξάμηνο

14:23

ΑΔΕΔΥ: Ο αγώνας για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο συνεχίζεται

14:14

Airbus: Κάνει πίσω στον περιορισμό της τηλεργασίας μετά τις φωνές των συνδικάτων

14:04

Το Airbnb «στρέφει» τα σούπερ μάρκετ στα νησιά - Οι επενδύσεις στα καταστήματα