Tip of the Day

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Newsroom
13-01-2025 | 08:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Από σήμερα (13/1, 9 π.μ.) ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Ξεκίνησε από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Παράλληλα, το «Εξοικονομώ 2025», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και άνοιξε για υποβολή αιτήσεων την περασμένη Τετάρτη (8/1), συγκεντρώνει πολύ υψηλό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις να υπερβαίνουν, ήδη, τις 20.400. Η πλατφόρμα του προγράμματος (https://exoikonomo2025.gov.gr) θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 20.3.2025.

Ειδικότερα όσον αφορά στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»:

- Έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

- Επιχορηγεί:

  • Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό 50% ή 60%. Το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Την αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.
  • Την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων και αν πρόκειται για θερμοσίφωνα ή αντλία θερμότητας).

- Απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).

- Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

- Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται μόνον ηλεκτρονικά έως και την 31η.3.2025 και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2131513753 και 2131513745 (καθημερινές, 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).

Το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:09

Microsoft: Δεύτερη πολυτιμότερη εισηγμένη στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 4 τρισ. δολαρίων

17:08

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή και την ΟΑΠ

17:00

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τις Magnificent 7

16:57

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και κινητό

16:44

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού

16:40

Eurostat: Ανέβηκε κατηγορία η Ελλάδα στον βασικό μισθό - Πάνω από 3.300 ευρώ το ετήσιο όφελος σε σχέση με το 2019

16:35

Τραμπ: Εντελώς αποτυχημένος ο Πάουελ - Οι δασμοί κάνουν τις ΗΠΑ μεγάλες και πλούσιες ξανά

16:32

Κοντογεώργης: Στέγη, εργασία, υγεία και παιδεία οι προτεραιότητες για τις απομακρυσμένες περιοχές

16:22

ΗΠΑ: Επιτάχυνση για τον δομικό PCE τον Ιούνιο, υποτονικότητα για τις καταναλωτικές δαπάνες

16:21

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή προγραμμάτων για συνεχιζόμενη κατάρτιση σε κλάδους αιχμής

16:13

Μπέσεντ για δασμούς: Έχουμε τις βάσεις για μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα

16:08

Mermeren Combinat: Μείωση εσόδων κατά 14,31% στο α΄εξάμηνο

16:07

Αναβάθμιση των ομολόγων Tier II της Πειραιώς από τη Moody’s σε «Ba1» από «Ba2»

15:59

Κοινωνική κατοικία: Τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των πρώτων δικαιούχων - Ποια επιδόματα χάνουν κατά τη διάρκεια της μίσθωσης

15:57

ΗΠΑ: Σε χαμηλά επίπεδα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

15:56

Πλαίσιο: Ρεκόρ τζίρου στα 480,1 εκατ. ευρώ το 2024 - Νέο κατάστημα στα Μελίσσια

15:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων

15:39

ΕΤΑΔ: Διεθνής διαγωνισμός για τη μελέτη αποκατάστασης και λειτουργίας του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης

15:34

BMW: Διατηρεί το guidance κόντρα σε δασμούς και παρά τη μείωση 32% στα EBT το β' τρίμηνο

15:28

Γερμανία: Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

15:18

Τριγμοί στην αγορά χαλκού - Ιστορική βουτιά 22%

15:08

ΑΒ Βασιλόπουλος: Χτίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον με τον άνθρωπο στο επίκεντρο

15:02

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Freenow από Lyft - Τι αλλάζει για επιβάτες, οδηγούς και τις εταιρείες

14:57

Ο K. Μητσοτάκης στο WhatsApp: «Άμεσος τρόπος για να επικοινωνούμε»

14:56

Public: Άνοδος 85,5% στα EBITDA το 2024 - Δυναμική επέκταση του δικτύου καταστημάτων

14:56

Ιδρύεται Σύνδεσμος Εμπορίου Ελληνικού Ελαιολάδου

14:49

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν λέει ότι η χώρα του είναι στο χείλος της λειψυδρίας

14:46

Νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ ο Αντώνης Βαρθολομαίος - Το βιογραφικό του

14:36

Αναγκαστική προσγείωση Airbus της Delta λόγω αναταράξεων - Τραυματίστηκαν 25 επιβάτες

14:33

Θεμιστοκλέους από Ελευσίνα: Πάνω από 10.000 αεροδιακομιδές τα τελευταία χρόνια από το ΕΚΑΒ